Oglas

Uz ova tri trika skuhat ćete najbolji pileći paprikaš koji su vaši ukućani ikad pojeli

author
N1 Hrvatska
14. kol. 2024. 18:06
pileći paprikaš
Pexels/Ilustracija | Pexels/Ilustracija

Paprikás Csirke traži nešto vremena, ali ne i previše sastojaka.

Oglas

Iako se recepti mogu razlikovati od kuhinje do kuhinje, na popisu za kupnju su: piletina (najbolje domaća), luk, češnjak, voda ili temeljac, dovoljno kvalitetne mljevene paprike, a ponekad se dodaje i svježa paprika – kao i rajčica te masnije kiselo vrhnje, piše Punkufer.hr.
Za dobar paprikaš ključne su tri stvari: kvaliteta i kvantiteta mljevene paprike, kao i svinjska mast. Iz Kaloče dolazi odlična paprika, punog okusa i intenzivne boje, a svinjska mast je, naravno, najbolja domaća.

Sastojci za pileći paprikaš:



  • 2 žlice masti

  • oko 1,3 kg piletine

  • 2 luka

  • 2 češnja češnjaka

  • 2 rajčice

  • 1 paprika (prema želji)

  • 3-4 žlice kvalitetne slatke mljevene paprike

  • 2 šalice temeljca ili vode

  • sol, papar

  • 2-3 žlice brašna

  • 3/4 šalice masnijeg vrhnja


Priprema:


1. Zagrijte mast u loncu pa dodajte piletinu i kad se lijepo zapeče, prebacite je na tanjur. U lonac dodajte sjeckani luk pa pržite dok ne postane staklast. Ubacite i sjeckani češnjak te prema želji sjeckanu papriku i rajčicu.

2. Nakon otprilike pet minuta lonac maknite s vatre pa dodajte mljevenu papriku, sol i papar. Mljevena paprika postaje gorka ako zagori pa je bolje da nije na direktnoj vatri. Vratite piletinu u lonac i ulijte vodu ili temeljac tako da prekrije meso. Nakon što proključa, smanjite vatru, poklopite i kuhajte oko jedan sat.

3. U kiselo vrhnje dodajte brašno pa dobro izmiješajte. Ulijte malo umaka vrhnju, izmiješajte pjenjačom pa ulijte u umak. Miješajte nekoliko minuta dok se paprikaš ne zgusne. Začinite prema ukusu pa poslužite s tjesteninom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama