Paprikás Csirke traži nešto vremena, ali ne i previše sastojaka.
Iako se recepti mogu razlikovati od kuhinje do kuhinje, na popisu za kupnju su: piletina (najbolje domaća), luk, češnjak, voda ili temeljac, dovoljno kvalitetne mljevene paprike, a ponekad se dodaje i svježa paprika – kao i rajčica te masnije kiselo vrhnje, piše Punkufer.hr.
Za dobar paprikaš ključne su tri stvari: kvaliteta i kvantiteta mljevene paprike, kao i svinjska mast. Iz Kaloče dolazi odlična paprika, punog okusa i intenzivne boje, a svinjska mast je, naravno, najbolja domaća.
Sastojci za pileći paprikaš:
- 2 žlice masti
- oko 1,3 kg piletine
- 2 luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 rajčice
- 1 paprika (prema želji)
- 3-4 žlice kvalitetne slatke mljevene paprike
- 2 šalice temeljca ili vode
- sol, papar
- 2-3 žlice brašna
- 3/4 šalice masnijeg vrhnja
Priprema:
1. Zagrijte mast u loncu pa dodajte piletinu i kad se lijepo zapeče, prebacite je na tanjur. U lonac dodajte sjeckani luk pa pržite dok ne postane staklast. Ubacite i sjeckani češnjak te prema želji sjeckanu papriku i rajčicu.
2. Nakon otprilike pet minuta lonac maknite s vatre pa dodajte mljevenu papriku, sol i papar. Mljevena paprika postaje gorka ako zagori pa je bolje da nije na direktnoj vatri. Vratite piletinu u lonac i ulijte vodu ili temeljac tako da prekrije meso. Nakon što proključa, smanjite vatru, poklopite i kuhajte oko jedan sat.
3. U kiselo vrhnje dodajte brašno pa dobro izmiješajte. Ulijte malo umaka vrhnju, izmiješajte pjenjačom pa ulijte u umak. Miješajte nekoliko minuta dok se paprikaš ne zgusne. Začinite prema ukusu pa poslužite s tjesteninom.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!