Uz ova tri trika skuhat ćete najbolji pileći paprikaš koji su vaši ukućani ikad pojeli

Cooking 14. kol 202418:06 0 komentara
Pileći paprikaš
Pexels/Ilustracija

Paprikás Csirke traži nešto vremena, ali ne i previše sastojaka.

Iako se recepti mogu razlikovati od kuhinje do kuhinje, na popisu za kupnju su: piletina (najbolje domaća), luk, češnjak, voda ili temeljac, dovoljno kvalitetne mljevene paprike, a ponekad se dodaje i svježa paprika – kao i rajčica te masnije kiselo vrhnje, piše Punkufer.hr.

Za dobar paprikaš ključne su tri stvari: kvaliteta i kvantiteta mljevene paprike, kao i svinjska mast. Iz Kaloče dolazi odlična paprika, punog okusa i intenzivne boje, a svinjska mast je, naravno, najbolja domaća.

Sastojci za pileći paprikaš:

  • 2 žlice masti
  • oko 1,3 kg piletine
  • 2 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 rajčice
  • 1 paprika (prema želji)
  • 3-4 žlice kvalitetne slatke mljevene paprike
  • 2 šalice temeljca ili vode
  • sol, papar
  • 2-3 žlice brašna
  • 3/4 šalice masnijeg vrhnja

Priprema:

1. Zagrijte mast u loncu pa dodajte piletinu i kad se lijepo zapeče, prebacite je na tanjur. U lonac dodajte sjeckani luk pa pržite dok ne postane staklast. Ubacite i sjeckani češnjak te prema želji sjeckanu papriku i rajčicu.

2. Nakon otprilike pet minuta lonac maknite s vatre pa dodajte mljevenu papriku, sol i papar. Mljevena paprika postaje gorka ako zagori pa je bolje da nije na direktnoj vatri. Vratite piletinu u lonac i ulijte vodu ili temeljac tako da prekrije meso. Nakon što proključa, smanjite vatru, poklopite i kuhajte oko jedan sat.

3. U kiselo vrhnje dodajte brašno pa dobro izmiješajte. Ulijte malo umaka vrhnju, izmiješajte pjenjačom pa ulijte u umak. Miješajte nekoliko minuta dok se paprikaš ne zgusne. Začinite prema ukusu pa poslužite s tjesteninom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!