Nastavljaju se zabrane koncerata u Puli: Raskinut Ugovor o koncertu Duška Kuliša

Kultura 17. lis 202417:54 0 komentara
Srecko Niketic /PIXSELL

Visoki trgovački sud RH donio je presudu u predmetu tužitelja "Cimar production" protiv tuženika "Pula usluge i upravljanje" prema kojoj je ugovor o održavanju koncerta „Duško Kuliš i prijatelji“ prestao raskidom po sili zakona zbog propusta organizatora da u fiksnom roku uplati predujam.

Raskid po sili

Prema presudi drugostupanjskog suda odbija se tužbeni zahtjev da ugovor između navedene dvije strane nije raskinut te se njome potvrđuje neosnovanost protutužbenog zahtjeva da se ugovor poništi. Predmet postupka bilo je pitanje je li raskinut ugovor o organiziranju koncerta „Duško Kuliš i prijatelji“ u Domu sportova Mate Parlov u Puli, izvijestili su u četvrtak iz pulske Gradske uprave.

“Visoki trgovački sud Republike Hrvatske je, kao drugostupanjsko tijelo u parničnom postupku, utvrdio da je ugovor prestao raskidom po sili zakona zbog propusta tužitelja da u fiksnom roku uplati predujam, odnosno da postupanje gradonačelnika Pule Filipa Zoričića nije bilo od utjecaja na definiranje prestanka ugovornog odnosa”, priopćili su iz Grada Pule te dodali da će svaka strana u postupku snositi svoje troškove.

Koncert “Duško Kuliš i prijatelji” trebao se održati u Domu sportova Mate Parlov 25. ožujka prošle godine, no dobio je epilog na sudu.

Prvostupanjskom odlukom Trgovački sud u Pazinu presudio je u korist organizatora, tvrtke “Cimar production” iz Zagreba i proglasio važećim ugovor o najmu dvorane za održavanje spornog koncerta. Time je odbijen zahtjev društva “Pula usluge i upravljanje” kojim se tražilo poništenje spomenutog ugovora.

Visoki trgovački sud RH, kao drugostupanjsko tijelo, sada je pak utvrdio da je ugovor prestao raskidom po sili zakona zbog propusta organizatora koncerta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!