Donosimo tri zdrave i bezgluteinske alternative za kruh.
1. Kukuruzne tortilje
Kukuruz je pun prehrambenih vlakana koji potiču rad probave, snižavaju krvni tlak i razinu lošeg kolesterola. Koristeći kukuruzno brašno i vodu napravite tanke kruščiće, koje prepržite na tavi i potom ih napunite omiljenim sastojcima, poput povrća, mesa ili sira.
2. Oopsie kruh
Oopsie kruh ne sadrži niti mrvicu brašna. Iako nalikuje domaćem kruhu, priprema se od jaja, svježega sira i soli.
3. Palačinke od cvjetače
Operite pola manje glavice cvjetače, usitnite cvjetove i pomiješajte s jednim jajetom, soli, paprom i sirom. Na papiru za pečenje smjesu oblikujte u manje palačinke, i pecite u pećnici oko 40 minuta na 170 stupnjeva, piše Zadovoljna.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.