Juha od bundeve koju ćete obožavati

author
Nikola Kojić
30. lis. 2015. 11:19
>
11:20
pumpkin-607729_1280
Pixabay (ilustracija) | Pixabay (ilustracija)

Jedno od najfinijih jesenskih toplih jela je juha od bundeve s malo vrhnja. Bundeva, to predivno narančasto čudo prirode, bogato je vrijednim nutrijentima – kalijem, fosforom, kalcijem itd. – i zato u njoj uživajte što više možete.

POTREBNI SASTOJCI:

– 1 bundeva
– 1 ljubičasti luk
– 2 režnja češnjaka
– 1 kriška celera
– 1 mrkva
– maslinovo ulje
– sol, papar, vegeta
– malo vrhnja za kuhanje

Priprema:

Bundevu raspolovite pa izvadite koštice i očistite je od kore, narežite na kriške pa na kockice. Luk nasitno nasjeckajte kao i celer, mrkvu i češnjak. Na maslinovom ulju prodinstajte luk, celer, mrkvu, malo češnjaka i dodajte na kockice narezanu bundevu. Podlijte vodom da prekrije povrće i začinite.

Kuhajte 30-ak minuta. Kada je sve kuhano, juhu propasirajte štapnim mikserom, poslužite vruću u tanjure i kapnite juhu s malo vrhnja za kuhanje. U svaki tanjur stavite komadić peršina.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama