Sardine su dobar izvor proteina te su vrlo jednostavne jer ne zahtijevaju dugu pripremu ili kuhanje.
Riba je izvrstan izvor proteina, masnih kiselina i hranjivih tvari, a posebno su popularne konzerve sardine, prenosi net.hr.
Mnogi ljudi se pitaju je li konzervirana hrana doista zdrava i hranjiva.
Nutricionistica dr. Jess Cording otkrila je da su, prema mišljenju struke, najzdravije konzervirane namirnice sardine, ali i ostale riblje konzerve.
One su dobar izvor proteina te su vrlo jednostavne jer ne zahtijevaju dugu pripremu ili kuhanje.
Dr. Cording je objasnila da korištenje ribljih konzervi u prehrani ima brojne zdravstvene dobrobiti.
“Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, posebno ako svježe nisu dostupne”, rekla je.
Kada jedemo sardine, dodala je dr. Cording, unosimo puno proteina, vitamina D i protuupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje osigurava mononezasićene masti zdrave za srce.
Stručnjaci preporučuju dvije do tri porcije riblje konzerve tjedno, pomiješane s tjesteninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!