Iako mnogi nakon pranja posuđa stavljaju čaše naopačke da se ocijede, to je, kako objašnjavaju stručnjaci, potpuno pogrešno jer narušava kvalitetu i čvrstoću čaša.
Kraj stakla je najkrhkiji dio. Kad ga stavite naopako, on nosi težinu cijele čaše, a to znači da će s vremenom vjerojatnost da se staklo razbije rasti, piše Krstarica.
Tu je tezu za The Sun potvrdila jedna stručnjakinja Kay Wagner.
“Neke čaše za piće imaju vrlo osjetljiv rub koji nije napravljen da izdrži punu težinu čaše”, upozorila je.
“Ako je to slučaj, nemojte skladištiti čaše naopako jer ćete tako previše pritisnuti rub i na kraju možete slomiti čaše.”
No, stručnjaci su svjesni da se ovakav način čuvanja čaša nakon pranja koristi kako bi se spriječilo taloženje prašine u čašama.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!