Oglas

Najgore mjesto na kojemu možete držati češnjak: Evo kako utječe i na okus

author
N1 Info
07. lis. 2024. 17:29
češnjka, režanj češnjaka
Unsplash | Unsplash

Mnogi ljudi drže češnjak u hladnjaku, no je li to najbolje mjesto i ako nije, koje jest?

Oglas

Mnogima je češnjak neophodan u cijelom nizu jela, od juha i tjestenine do vaših omiljenih umaka – ali loš izbor skladištenja mogao bi značiti da ne dobivate najbolje od svog češnjaka, navodi Daily Star.

Ako ste bacili češnjak u hladnjak s drugim povrćem, razmislite još jednom. To je zato što prema istraživačima sa Sveučilišta Cornell, "čuvanje svježeg češnjaka u hladnjaku općenito nije dobra ideja".

Hlađenje u hladnjaku uzrokuje prerano nicanje češnjaka, prema kuharu Richardu Templesu.
"Hladna temperatura u hladnjaku oponaša jesen za češnjak i uzrokuje njegovo nicanje u roku od nekoliko tjedana", objasnio je. "Klice su jestive, ali mogu imati gorak okus."

Potencijalna opasnost


Ako ste napravili ulje od češnjaka te ste ga odlučili čuvati u hladnjaku to može biti opasno.

To je zato što su lukovice češnjaka niske kiselosti, što ih čini sklonima Clostridium botulinum, poznatijem kao krivcu za botulizam."

Češnjak biste trebali skladištiti na temperaturi od oko 15.5 do 18 °C, daleko od sunčanog mjesta. Također, bilo bi ga dobro staviti u nešto što će mu omogućiti da diše, kao što su papirnate i mrežaste vrećice ili pak žičane košare, izvještava Daily Record.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama