Mnogi ljudi drže češnjak u hladnjaku, no je li to najbolje mjesto i ako nije, koje jest?
Mnogima je češnjak neophodan u cijelom nizu jela, od juha i tjestenine do vaših omiljenih umaka – ali loš izbor skladištenja mogao bi značiti da ne dobivate najbolje od svog češnjaka, navodi Daily Star.
Ako ste bacili češnjak u hladnjak s drugim povrćem, razmislite još jednom. To je zato što prema istraživačima sa Sveučilišta Cornell, “čuvanje svježeg češnjaka u hladnjaku općenito nije dobra ideja”.
Hlađenje u hladnjaku uzrokuje prerano nicanje češnjaka, prema kuharu Richardu Templesu.
“Hladna temperatura u hladnjaku oponaša jesen za češnjak i uzrokuje njegovo nicanje u roku od nekoliko tjedana”, objasnio je. “Klice su jestive, ali mogu imati gorak okus.”
Potencijalna opasnost
Ako ste napravili ulje od češnjaka te ste ga odlučili čuvati u hladnjaku to može biti opasno.
To je zato što su lukovice češnjaka niske kiselosti, što ih čini sklonima Clostridium botulinum, poznatijem kao krivcu za botulizam.”
Češnjak biste trebali skladištiti na temperaturi od oko 15.5 do 18 °C, daleko od sunčanog mjesta. Također, bilo bi ga dobro staviti u nešto što će mu omogućiti da diše, kao što su papirnate i mrežaste vrećice ili pak žičane košare, izvještava Daily Record.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!