Liječnica otkrila koju namirnicu trebate pojesti ako želite izbjeći mamurluk

author
N1 Info
25. pro. 2024. 12:01
mamurluk, glavobolja, umor
Pexels | Pexels

Ako planirate popiti tijekom božićnog razdoblja, pročitajte ovo jer vam može pomoći da izbjegnete neugodan mamurluk. Evo svega što trebate znati.






Od kuhanog vina do pjenušavih pića, izbor za proslavu je ogroman.

Jedini problem je što, ako nismo pažljivi, možemo završiti s glavoboljom.
Srećom, jedna liječnica podijelila je svoje glavne savjete kako biste izbjegli buđenje s glavoboljom.

Dr. Neena Chandrasekara otkrila je svoju najbolju preporuku.

Preporučuje konzumaciju jednog mliječnog proizvoda prije nego što krenete piti. I suprotno popularnom vjerovanju, to nije mlijeko.

Dr. Neena je izjavila za Mirror:

"Ako idete van na piće, jedenje sira prije konzumacije alkohola može smanjiti rizik od mamurluka."

"Razlog za to je što sir sadrži puno proteina, masti i složenih ugljikohidrata koji mogu obložiti želudac, čime se smanjuje apsorpcija alkohola", dodala je.

Sir također pomaže tijelu da bolje metabolizira alkohol i sprječava oštećenje jetre. Osim toga, nadoknađuje hranjive tvari jer je bogat vitaminom B i kalcijem – hranjivim tvarima koje se iscrpljuju iz tijela tijekom konzumacije alkohola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.







Od kuhanog vina do pjenušavih pića, izbor za proslavu je ogroman.

Jedini problem je što, ako nismo pažljivi, možemo završiti s glavoboljom.
Srećom, jedna liječnica podijelila je svoje glavne savjete kako biste izbjegli buđenje s glavoboljom.

Dr. Neena Chandrasekara otkrila je svoju najbolju preporuku.

Preporučuje konzumaciju jednog mliječnog proizvoda prije nego što krenete piti. I suprotno popularnom vjerovanju, to nije mlijeko.

Dr. Neena je izjavila za Mirror:

"Ako idete van na piće, jedenje sira prije konzumacije alkohola može smanjiti rizik od mamurluka."

"Razlog za to je što sir sadrži puno proteina, masti i složenih ugljikohidrata koji mogu obložiti želudac, čime se smanjuje apsorpcija alkohola", dodala je.

Sir također pomaže tijelu da bolje metabolizira alkohol i sprječava oštećenje jetre. Osim toga, nadoknađuje hranjive tvari jer je bogat vitaminom B i kalcijem – hranjivim tvarima koje se iscrpljuju iz tijela tijekom konzumacije alkohola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.





Od kuhanog vina do pjenušavih pića, izbor za proslavu je ogroman.

Jedini problem je što, ako nismo pažljivi, možemo završiti s glavoboljom.
Srećom, jedna liječnica podijelila je svoje glavne savjete kako biste izbjegli buđenje s glavoboljom.

Dr. Neena Chandrasekara otkrila je svoju najbolju preporuku.

Preporučuje konzumaciju jednog mliječnog proizvoda prije nego što krenete piti. I suprotno popularnom vjerovanju, to nije mlijeko.

Dr. Neena je izjavila za Mirror:

"Ako idete van na piće, jedenje sira prije konzumacije alkohola može smanjiti rizik od mamurluka."

"Razlog za to je što sir sadrži puno proteina, masti i složenih ugljikohidrata koji mogu obložiti želudac, čime se smanjuje apsorpcija alkohola", dodala je.

Sir također pomaže tijelu da bolje metabolizira alkohol i sprječava oštećenje jetre. Osim toga, nadoknađuje hranjive tvari jer je bogat vitaminom B i kalcijem – hranjivim tvarima koje se iscrpljuju iz tijela tijekom konzumacije alkohola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.



Od kuhanog vina do pjenušavih pića, izbor za proslavu je ogroman.

Jedini problem je što, ako nismo pažljivi, možemo završiti s glavoboljom.
Srećom, jedna liječnica podijelila je svoje glavne savjete kako biste izbjegli buđenje s glavoboljom.

Dr. Neena Chandrasekara otkrila je svoju najbolju preporuku.

Preporučuje konzumaciju jednog mliječnog proizvoda prije nego što krenete piti. I suprotno popularnom vjerovanju, to nije mlijeko.

Dr. Neena je izjavila za Mirror:

"Ako idete van na piće, jedenje sira prije konzumacije alkohola može smanjiti rizik od mamurluka."

"Razlog za to je što sir sadrži puno proteina, masti i složenih ugljikohidrata koji mogu obložiti želudac, čime se smanjuje apsorpcija alkohola", dodala je.

Sir također pomaže tijelu da bolje metabolizira alkohol i sprječava oštećenje jetre. Osim toga, nadoknađuje hranjive tvari jer je bogat vitaminom B i kalcijem – hranjivim tvarima koje se iscrpljuju iz tijela tijekom konzumacije alkohola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama