U Njemačkoj će u rujnu ove godine biti održana znanstvena konferencija na kojoj će brojni ugledni profesori i stručnjaci govoriti o ni manje ni više nego o ćevapima.
Istraživački centar njemačkog Univerziteta Giessen od 24. do 26. rujna 2015. godine, u gradu Giessenu, organizira znanstvenu konferenciju pod nazivom “Od kebapa do ćevapčića: Hrana u osmanskoj Europi”.
Cilj konferencije je, kako navode organizatori, razviti odnose između akademskih disciplina Turskih studija i Južno-istočnih europskih studija kao i europske historije. povijesti.
Na konferenciji će se izlagati radovi o opisu i osnovnim značenjima hrane u vrijeme osmanske vladavine u Europi i utjecaju osmanske kuhinje na europske zemlje.
Istraživači će se predstaviti s radovima koji govore o načinu širenju hrane i jela iz jednog mjesta u druga.
Na konferenciji će govoriti znanstvenici iz mnogih zemalja uključujući Njemačku, Rumunjsku, Hrvatsku, Tursku, Švicarsku, Mađarsku, Austriju i Bosnu i Hercegovinu.