Umjetna inteligencija predvidjela rezultat i strijelce utakmice Hrvatske protiv Albanije

Sport 19. lip 202414:25 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Prva prognoza ChatGPT-a za utakmicu protiv Španjolske nije bila uspješna. Nadamo se da će danas situacija biti drukčija.

Prije utakmice sa Španjolskom, Zimo je upitao ChatGPT predviđanja o rezultatima i većina je bila zadovoljna odgovorom.

Umjetna inteligencija tada je predvidjela da bi susret mogao završiti s 1:1, a da bi gol mogao postići Kramarić.

No već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da protiv Španjolaca nemamo šanse za osvajanje bodova te se za ostvarivanje glavnog cilja, a to je prolaz u sljedeći krug, trebamo fokusirati na sljedeće dvije utakmice.

Danas u 15 sati na rasporedu je drugi susret Hrvatske na Euru. Ovog puta u utakmicu ulazimo s ulogom favorita i imperativom pobjede.

Ako želimo proći u sljedeći krug, moramo pobijediti, iako ni u slučaju remija nije sve izgubljeno, no onda bismo se trebali vaditi protiv Italije, što nije jednostavan zadatak.

Hrvatska bi danas, prema predviđanjima analitičara i nogometnih stručnjaka, ali i umjetne inteligencije, trebala pobijediti.

Zimo je upitao ChatGPT o njegovu viđenju utakmice te je chatbot napisao: Na temelju trenutačne forme i kvalitete obiju momčadi, predviđam da će Hrvatska pobijediti Albaniju. Hrvatska ima jaču ekipu s iskusnim igračima kao što su Modrić, Kovačić, Gvardiol i Perišić te su fizički dominantniji od Albanaca​. Moje je predviđanje da će konačni rezultat biti 3:0 za Hrvatsku. Hrvatska ima kapacitet postići više golova, dok je malo vjerojatno da će Albanija ozbiljno ugroziti njihov gol​.

Ovo bi bio odličan rezultat za Hrvatsku i zbog gol-razlike, koja bi mogla imati značajnu ulogu za prolazak u sljedeći krug.

Što se strijelaca tiče, ChatGPT je spomenuo Brunu Petkovića, Andreja Kramarića i Luku Modrića, no kaže kako je moguće da bi i drugi igrači mogli postići golove.

Posebno je naglasio prekide i Joška Gvardiola kao potencijalnog strijelca te je spomenuo njegovu odličnu igru glavom.

Zanimljivo, prije nekoliko dana ChatGPT je na upit o rezultatu utakmice protiv Albanije dao drukčiji odgovor – tada je predvidio pobjedu 2:0, uz golove Perišića i Modrića.

Što se tiče prolaska u drugi krug, ChatGPT kaže kako Hrvatska ima velike šanse za prolazak, no treba naglasiti kako u svom odgovoru nije uzeo u obzir rezultat iz prve utakmice sa Španjolskom.

Nadamo se kako će AI ovog puta imati više uspjeha s prognozama te da će Vatreni uzeti sva tri boda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!