'Postigli smo suglasje i dogovorili kvote, radimo zajedno'

Vijesti 10. velj 201618:55 > 19:09
N1

Vijeće za suradnju između Domoljubne koalicije i Mosta zasjedalo je vezano za izbor pomoćnika ministara te novih članova upravnih vijeća i nadzornih odbora javnih poduzeća.

‘Kreću dalje razgovori razgovori ministara i potencijalnih kandidata i mislimo da će u skorom vremenu biti gotovo. Imena će se raditi u razgovoru s ministrima. Nismo pričali o imenima i nećemo pričati o imenima, kako ljudima ne bismo radili probleme. I Most i Domoljubna koalicija dat će svoje prijedloge, o kojima će se razgovarati’, kazao je novinarima Mostov Ivan Kovačić.

Nakon Kovačića pred novinare je stao Milijan Brkić. ‘Politika je preozbiljan posao da bi se prepustio samo političarima. Ozbiljan i odgovoran posao kojemu se mora pristupiti cjelovito. Večeras smo postigli suglasje, dogovorili smo se i oko kvota. Sutra kreću razgovori’, kazao je Brkić. Vijeće će predlagati potencijalne kandidate, nakon čega će ministri sami odlučiti tko će im biti suradnici, objasnio je. ‘Neće se rješavati parcijalno, nego je postignuto suglasje da se sve radi cjelovito’, kazao je Brkić i dodao kako će Most i Domoljubna koalicija zajedno rješavati probleme u državi. ‘Na sljedećoj će se sjednici Vlade znati sve’, kazao je Brkić.

Na novinarsko pitanje oko kvota, Brkić je rekao kako su one usuglašene, ali o detaljima nije želio govoriti. ‘Bivša vlast ostavila je nagaznu minu, koja je sadašnjoj vlasti svezala ruke. Dvije trećine hrvatskih građana je izabralo aktualnu većinu, zajedno smo preuzeli odgovornost za upravljanje hrvatskom državom i zajedno ćemo to i činiti. Neće biti kao kod prošle Vlade, gdje, primjerice, ministar gospodarstva nije znao tko su mu suradnici’, kazao je Brkić.

‘Kad se formiraju svi kabineti ministara, vidjet će se što smo se dogovorili’, kazao je Kovačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.