Karamarko se u četvrtak sastaje s Viktorom Orbanom

Vijesti 17. velj 201617:40 > 17:46
N1/REUTERS

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko susrest će se s Viktorom Orbánom u Bruxellesu, javili su iz Banskih dvora.

“Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko sastat će se prije početka sastanka na vrhu Europske pučke stranke (EPP) u četvrtak, 18. veljače 2016. u 13:30 sati u Bruxellesu s mađarskim premijerom Viktorom Orbánom. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije”, navode u obavijesti.

Sastanak će se održati u Hotelu Sofitel Brussels Europe, Place Jourdan, 1.

Inače, čelnici 28 zemalja članica EU-a, među njima i hrvatski premijer Tihomir Orešković, okupit će se u četvrtak i petak na summitu na kojem će razgovarati o prijedlogu dogovora s Velikom Britanijom i o migrantskoj krizi.

Dan ranije je, pak, povodom sastanka šefova policija Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije, koji će u Zagrebu raspravljati o humanitarnoj izbjegličkoj krizi, Inicijativa Dobrodošli! organizira prosvjednu akciju “Europa ne može graditi svoju sreću na tuđoj nesreći” u četvrtak, 18. veljače 2016. u 12:15 sati ispred hotela International.

“Inicijativa Dobrodošli! od zemalja na tzv. Balkanskoj ruti zahtijeva da ne posežu za mjerama vraćanja izbjeglica u nesigurnost podizanjem unutarnjih graničnih kontrola te igranja ping-ponga ljudskim sudbinama. Na prosvjednoj akciji govorit će Emina Bužinkić iz Inicijative Dobrodošli!”, navodi se u pozivu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.