Bandić: Bomba bačena na romski vrtić je lokalni nesporazum

Vijesti 19. tra 201609:48 > 09:50
Borna Filic/PIXSELL

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u Temi dana u Novom danu komentirao je lokalne aktualnosti i kampanju za izbore sljedeće godine, koja je već počela.

U dvorište romskog vrtića pretprošlu je noć bačena bomba. Kako to komentirate, što će se napraviti i smatrate li da su teške riječi i podjele, kojima svjedočimo ovih dana suodgovorne za taj događaj?

Sigurno te riječi i podjele ne doprinose, ali ja to ne bih dovodio u taj kontekst. Mogu to osuditi i izraziti nadu da će policija reagirati. Mislim da se radi o lokalnom nesporazumu, hvala Bogu da nitko nije stradao. Zalažem se za privođenje vinovnika istini i pravdi što prije.

Ovih dana također su se u Zagrebu dogodile prometne nesreće koje su izazvale velik interes u javnosti. Čini li se dovoljno za sigurnost u prometu?

Ja sam tužan i žalostan što se to dogodilo. U Zagrebu svakodnevno 450.000 automobila prometuje, svaki dan se dogodi nesreća, a katkad je to i nesreća sa smrtnim posljedicama. Mislim da se sigurnost pa i sigurnost u prometu u Zagrebu i može danas pisati velikim slovom. Pozivam građane, vlasnike limenih ljubimaca, da vode računa o pješacima i biciklistima, a njih da poštuju pravila.

Kako komentirate činjenicu da je godinu dana prije izbora počela predizborna za Grad Zagreb?

Ne bih ja rekao da je to neka kampanja, ona će početi iza Nove godine, moji se protukandidati dva, tri mjeseca prije kandidiraju, pa se natječu, a što se mene tiče meni je bolje kad ih ima više, ja radim 365 u godini, 16 sati dnevno. Ne bojim se konkurencije, meni građani vjeruju, želim zato da se što prije i da ih se što više kandidira.

Gordan Maras (SDP) izjavio je da bi prepolovio prirez i ostavio građanima 300 kuna više od plaće.

Sto milijuna eura je vlada u kojoj je Maras bio oduzela Gradu Zagrebu, on je rekao svoje u kao ministar u vladi koja je izgubila izbore i želim mu svako dobro u kampanji.

Što je s Ankom Mrak Taritaš? Kako komentirate njenu kandidaturu i kako ste s njom surađivali?

O njoj mislim sve najbolje, kao i o svim protukandidatima koji se pojave. Ako pobijede, ja ću im čestitati. Ja sam pobijedio pet puta, i nisam dobio čestitku, i vjerujte mi da je opet ni za godinu dana neću dobiti. Najveća čestitka mi dolazi od građana Grada Zagreba i projekata koje radimo.

Koja su vam najbitnija tri projekta u Zagrebu koja planirate?

Već godinama imamo poticanje malog i srednjeg poduzetništva. Među projekatima koji su nam važni je zagrebačka žičara koja se umirovila nakon 37 godina, jer to je želja građana, zatim kongresni centar, dovođenje tramvaja od Radničke ceste do Zračne luke te denivelacijau Remetinscu, to će obilježiti iduće godine mog mandata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.