Čestitam svima koji imaju želuca ići u preslagivanje vlasti

Vijesti 19. tra 201616:28 > 16:32
N1

Božo Petrov u utorak se obratio javnosti. Pitao se kojim interesnim grupacijama smeta što Vlada provodi reforme.

Petrov je komentirao izjave Milana Bandića i nekih drugih iz vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade, da bi Most mogao postati opozicija.

“Po meni su ovo čisti pokušaji destabilizacije Vlade i to baš u trenutku kada Vlada treba izvesti akcijski plan reformi koji će samo u ovoj godini imati više promjena nego bivša vlada u sve četiri godine. Kome ne odgovaraju promjene, red i dobar represivni aparat?”, pita se Petrov.

Također, potpredsjednik Vlade tvrdi da Most nije kočničar, ali ako treba zakočit će bilo kakvu rasprodaju nacionalnih interesa.

“Mislim da se ovdje mnogo toga vrti oko Ine. Zbog samih događaja prošlih tjedana zna se kome ne valja red. Mi nismo kočničari, ali ćemo zakočiti bilo kakvu prodaju nacionalnih interesa jer ne želimo napraviti rasprodaju Hrvatske”, kazao je Petrov.

Tvrdi da je Most oduvijek za promjene, a osvrnuo se i na zagrebačkog gradonačelnika Bandića, koji je u današnjem Novom danu N1 televizije potvrdio da je razgovara s Tomislavom Karamarkom o mogućem preslagivanju Vlade bez Mosta.

“Zalagali smo se za izmjene zakona, izmjena povlastica zastupnicima i tako dalje. Ne želimo napraviti izdaju RH. Čestitam svim onima koji imaju želuca ići u preslagivanje vlasti, a koji su zbog raznih sumnji i kriminalnih istraga već bili u pritvoru.”

Ako se destabilizira Vlada završit ćemo kao Grčka, upozorava Petrov koji se pita tko će u tom slučaju preuzeti odgovornost i kome je osobni interes važnijih od hrvatskog.

“Ja znam da postoje interesne grupacije koje se nalaze iza političkog sustava i koje u određenim trenucima žele napraviti utjecaj da bi se napravilo isto stanje koje je bilo zadnjih par godina. To se neće dogoditi. Mi smo tu za promjene i njih ćemo gurati. Mene interesira tko će ih zakočiti. Ako se dogodi bilo kakva destabilizacija vlasti, kreditni rejting će pasti i završit ćemo kao Grčka. Tko će onda preuzeti odgovornost? Kome je važniji osobni interes od interesa Hrvatske?”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.