'Premijer je narušio autoritet prvog potpredsjednika Vlade'

Vijesti 07. lip 201611:20 > 11:30
N1

Pero Ćorić iz kluba HSP AS komentirao je izjavu čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka da će njegova stranka pokrenuti postupak opoziva premijera Tihomira Oreškovića.

“Sve što je izrekao, ja sam znao i prije, mi razgovaramo i na dnevnoj bazi, klub HSP AS će glasovati za opoziv. Premijer je pobrkao lončiće. On je rekao da polaže račune narodu. Narodu i Bogu račune polažemo mi koji smo bili na listama, Orešković je trebao polagati račune nama. U startu je učinio nekoliko grešaka, nije se snašao u političkim vodama. Morao je isključivo s nama komunicirati”, kazao je Ćorić.

Dodao je da je Oreškovića Karamarko predstavio kao najbolji izbor. “Trakavica oko SOA-e učinila je to da je premijer narušio autoritet prvom potpredsjedniku Vlade Karamarko. I Most je napravio veliki politički gaf, prekadrovirao se u startu na podjeli i kadroviranju ministara”, kazao je Ćorić.

Mandati nisu cilj, nego sredstvo upravljanja i poboljšavanja društva, kazao je Ćorić. “Svi ekonomski pokazatelji su išli u dobrom smjeru”, kazao je Ćorić, dodavši da Oreškovićem nisu bili zadovoljni. “Rekao sam da mi nije simpatičan s onim lošim engleskim”, kazao je Ćorić dodavši da će ići u drugom smjeru.

“U HSP AS nismo dobili dokument koji bi pokazao da je Karamarko u sukobu nteresa. pa i da jest, svjesni smo činjenice da to nije kazneno djelo”, kazao je Ćorić. Karamarka će podržati za mandatara. “Pravo prvokupa ima Karamarko, mi smo s njim izašli na izbore, hoće li mu se to tehnički onemogućiti opozivom, vidjet ćemo, ali mislim da bi on trebao biti taj kandidat”, zaključio je Ćorić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.