Šibenska policija pritvorila mladića zbog nereda na Euru

Vijesti 27. lip 201611:19 > 11:23
Sanjin Strukic/PIXSELL

Šibenska policija privela je 28-godišnjaka osumnjičenog da je prije deset dana na utakmici hrvatske i češke nogometne reprezentacije sudjelovao u huliganskim neredima u francuskom Saint-Etiennu.

On je nakon kriminalističkog istraživanja priveden državnom odvjetniku, a sumnjiče ga da je sudjelovao u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama ugrožavalo javni red i mir.

Na teret mu stavljaju da je poticao druge navijače na nasilje. Za kazneno djelo izazivanja nereda zakonodavac je namijenio zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci do čak pet godina robije.

Uhićen je na temelju video snimki i fotografija s utakmice, a presudila mu je specifična tetovaža koja je policiji poslužila kao dokaz da je upravo on nasilnik iz Francuske. Navodno je uhićen na radnom mjestu u Šibeniku i nije pružao otpor.

Kako doznaje Šibenik.in, još je jedna osoba sa šibenskog područja bila obuhvaćena kriminalističkim istraživanjem za isto kazneno djelo, ali u suradnji s državnim odvjetništvom policija nije uspjela pribaviti dovoljno dokaza za podizanje kaznene prijave protiv njega.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.