Gužva u šesnaestercu raste: Oglasio se Bandić, Sinčić…

Vijesti 08. kol 201619:08 > 19:28
N1

Zagrebački gradonačlenik u objavi kraja Drugog svjetskog rata vidi sudbonosan trenutak za Hrvatsku, ali i za sebe kao budućeg premijera. Na parlament juriša i Živi zid s partnerima. S Bandićem se slažu: 'Rat ideologijama ne vodi nas naprijed'.

“Es wird bekannt gegeben, daje se na znanje! Proglas: Drugi svjetski rat je završio! To je informacija koju je danas novinarima priopćio Milan Bandić, nakon što je obećao da će objaviti senzacionalnu novu informaciju. Naravno, na taj način započinje svoju premijersku kampanju.

“Evo, nisam ja maneken, dobit će te to…”, kazao je Bandić.

Obećana “ekskluziva koja će promijeniti Hrvatsku”, dakle – stiže s TV-kalendara!

Danas ćemo objaviti da je Drugi svjetski rat završio. Urbi et orbi. Isprike onima koji znaju. Tuđman je zagovarao pomirbu, a Bandić zagovara zajedništvo. Tuđman u ratu, Bandić u miru. I jedini čovjek koji to može napraviti se zove Milan Bandić”.

“Izliječimo Hrvatsku od bipolarnog poremećaja i krenimo naprijed, a ne nazad. Moja malenkost je potpisala”, kazao je Bandić.

Ako je Bandić mislio da će ovo biti samo njegov dan – prevario se. Zajednički juriš na Trg Sv. Marka od danas najavljuju Udruga Franak, Živi zid, i trojka bivših zastupnika Mosta predvođenih Ivanom Lovrinovićem, koji je i prije imao bliske odnose sa Sinčićem i Pernarom.

“Završilo je vrijeme demagogije, došlo je vrijeme odgovornosti. Sa znatnim brojem mandata u Saboru, sa sjajnim rezultatom mi ćemo vas u potpunosti poraziti, mi ćemo vas prokazati, došlo je vrijeme da Hrvatska postane normalna zemlja”, kaže Sinčić.

Živi zid je lani u dobrojavanju izgubio nekoliko mandata, a među 70.000 onih koji su dizali kredite u švicarcima moglo bi se naći poguranac za preko izbornog praga u nizu izbornih jedinica. Gužva u šesnaestercu raste – u utrku ulaze i Blokirani, njih potencijalno tristotinjak tisuća, s članovima obitelji možda i milijun. Kao i Bandić, kreću s iste polazne točke – da nema razlike između dvije glavne stranke – a da će najavljeno javno sučeljavanje to i dokazati. Rat ideologijama, kažu, ne može zemlju pokrenuti naprijed.

Više pogledajte u prilogu Ivana Hrstića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.