'Želimo biti pametni, pogledajte što se dogodilo JFK-u!

Vijesti 10. lis 201616:44 > 16:57
ŠibenikIn

"Istina je da ću biti predsjednik nove stranke ako registracija nove stranke prođe, ali nije istina ono što se danas pisalo po medijima da su Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić među devet članova Glavnog odbora. To je sve što vam zasad mogu reći o tome, barem dok stranka ne bude registrirana", kazao je Lovre Crvelin.

Nakon što su mediji izvijestili da je vodstvo Živog zida, na čelu s njegovim predsjednikom Ivanom Viliborom Sinčićem, u tajnosti održalo osnivačku skupštinu nove stranke na kojoj je izglasano da se ona zove Jedina opcija, Ministarstvo uprave potvrdilo je kako je zaprimilo zahtjev za upis stranke Jedina opcija u Registar političkih stranaka.

 Na pitanje zašto je osnivačka skupština održana u tajnosti, i što misli o izjavi Ivana Pernara da osnivanje stranke nije javna informacija, nego njihova interna stvar, Lovre Crvelin, mladi student iz Tisnog kazao da su tako odlučili jer su napokon odlučili igrati pametno.

“Borimo se protiv neprijatelja koji je prejak i koji se služi mračnim podlostima pa ne znamo dokle su sve oni spremni ići. Strah nas je, pa smo odlučili raditi u tajnosti, biti pametni, kako nas oni ne bi mogli preduhitriti. Zato sve ovo oko nove stranke moramo odigrati najpametnije što možemo. Pogledajte govor ubijenog američkog predsjednika Johna F. Kennedya i sve će vam biti jasno. Znate dobro što se njemu dogodilo”, izjavio je za SibenikIN Crvelin koji nije bio raspoložen za dodatne komentare, barem dok nova stranka ne bude registrirana.

Što je rekao Kennedy?

Inače, mislio je na govor JFK-a iz 1961. godine u New Yorku koji i danas fascinira teoretičare zavjere jer smatraju da je upravo zbog izrečenog i ubijen dvije godine kasnije u atentatu u Dallasu.

“Na globalnom planu smo suprotstavljeni monolitnoj i bezobzirnoj zavjeri koja počiva na prikrivenoj namjeri da proširi svoju sferu utjecaja, na infiltraciji umjesto invaziji, na subverziji umjesto izboru, na zastrašivanju umjesto slobodi izbora, na gerili u noći umjesto vojnicima u svjetlu dana… To je sistem koji vrbuje ogromne materijalne i ljudske resurse i stvara konstrukciju usko povezane efikasne mašine koja objedinjuje ekonomske, vojne, diplomatske, znanstvene i političke operacije. Njihove pripreme su skrivene, a ne objavljene. Njihove greške su skrivene, a ne u naslovima. Oni koji se ne slažu s njima su ušutkani, a ne pohvaljeni’ dio je govora ubijenog predsjednika u kojem je, prigodno, kazao i to kako je sama riječ tajnost, suprotna slobodnom i otvorenom društvu.

Tu je i smrtna opasnost od situacije da će potreba za povećanom sigurnosti biti zloupotrebljena od onih koji nestrpljivo čekaju da je povećaju do samih granica cenzure i prikrivanja. To je nešto što ne namjeravam dopustiti”, kazao je Kennedy.

https://youtube.com/watch?v=y8HTr-F-FVM

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.