Debata u SDP-u: Zaiskrilo između Miljenića i Bernardića

Vijesti 17. stu 201607:36 > 17:56
N1

Kandidati za predsjednika/cu SDP-a održali su u četvrtak peto, zadnje sučeljavanje pred izbore u stranci.

Ovdje smo prenosili ključne trenutke debate:

Sobol je poručila da SDP treba biti glasniji i jasniji te stati iza onih koji javno podržavaju antifašističke vrijednosti. Na tu temu Picula je rekao da ga muče “politički sponzori koji podržavaju fašistički način razmišljanja”.

“Pravi odgovor vidim kroz reformu obrazovanja”, kazao je Picula.

“Oni koji viču ‘Za dom spremni’ na stadionima postanu pomoćnici trenera. Šteta što ne idu u zatvor”, kazao je Ostojić.

https://twitter.com/MirnaBrekalo/status/799317426701619201

U jednom trenutku je zaiskrilo na debati. Miljenić je optužio Bernardića da dijeli članove na “Zoranove i Zlatkove”, a Bernardić mu je čestitao na članstvu, javlja reporterka Mirna Brekalo.

Picula je naveo da se od načela jedan član-jedan glas dobio “smo sistem jedan član-jedan šalabahter” te da se to mora promijeniti.

Izborni princip jedan član-jedan glas komentirao je i Ostojić: “Jedan član-jedan glas za sve organe je isti dan. Tako ćemo se riješiti šalabahtera i pravila da ‘pobjednik nosi sve’.”

Leaković, Miljenić, Ostojić i Škulić složni su da SDP treba štititi prava radnika, ali i studenata.
“Stat ćemo uz studente Filozofskog fakulteta”, kazao je Miljenić.

Orsat Miljenić kaže da SDP građanima nudi bolji život:”Mi smo stranka koja ljudima daje priliku za bolji život, toleranciju, pravo na različitost. Imat ćemo stav o svakom pitanju”.

Ostojić je poručio da ne smije biti podjela u stranci.

“Dosta je podjela u stranci! Zajedništvo, ravnopravnost, pravo na svoje mišljenje je nešto čega mora biti u SDP-u”, kazao je Ranko Ostojić.

‘Trebali smo cijelo vrijeme održavati kontakt s radnicima’

Karolina Leaković još jednom je objasnila zašto je ušla u utrku za mjesto predsjednice SDP-a: “Nismo dobro artikulirali odgovore na nejednakosti koje su prisutne u svim krajevima Hrvatske. Zato sam se kandidirala.”

“Ovaj ton tolerancije koji dominira ovom kampanjom garancija je da će SDP iz ovog procesa izaći bolji i snažniji”, kazao je Davor Bernardić na početku sučeljavanja.

“Trebali smo cijelo vrijeme održavati kontakt s radnicima. Zalagat ću se za ponovno uspostavljanje dijaloga sa sindikatima”, naglasila je.

Vesna Škulić u utrku za šefa SDP-a uključila se zbog skretanja stranke udesno.Upozorila je da je stranka iz fokusa izgubila radnike.

SDP.hr

“Trebali smo cijelo vrijeme održavati kontakt s radnicima. Zalagat ću se za ponovno uspostavljanje dijaloga sa sindikatima”, kazala je.

https://twitter.com/MirnaBrekalo/status/799294815305420800

Sedmero kandidata za predsjednika ili predsjednicu SDP-a, Davor Bernardić, Karolina Leaković, Orsat Miljenić, Ranko Ostojić, Tonino Picula, Gordana Sobol i Vesna Škulić, u utorak navečer u Osijeku je zadnji puta predstavilo svoje programe, vizije budućih ciljeva stranke i socijaldemokracije te odgovaralo na pitanja članova.

Prvo je održano u Splitu, a sastali su se i u Rijeci te Varaždinu.

Prvi krug izbora za predsjednika/cu SDP-a održat će se 19. studenoga, a drugi krug 26. studenoga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.