HDZ poželio SDP-u sreću na unutarstranačkim izborima

Vijesti 26. stu 201613:49 > 13:59
N1

HDZ je putem Twittera poželio najvećoj opozicijskoj stranci sreću na današnjim unutarstranačkim izborima.

“Sretno s drugim krugom izbora za predsjednicu/ka, dragi prijatelji!”, naveli su, premda je nejasno zašto su se odlučili za rodno neutralni oblik, budući da su kandidatkinje za predsjednicu SDP-a ispale u prvom krugu.

Bojan Glavašević (SDP) je označio ovu objavu kao srcu mu dragu.

SDP-ov i HDZ-ov osnos putem Twittera je inače vrlo živahan, što pokazuje i ova poruka, a sudeći po tonu ne odskače daleko od stajališta pojedinih članova Predsjedništva HDZ-a, koji su pod velom anonimnosti poručili medijima da su itekako sretni zbog prvog kruga izbora, jer Ranka Ostojića i neiskusnog Davora Bernardića ne smatraju dostojnom konkurencijom vlastitom predsjedniku, koji, pak, sam na unutarstranačkim izborima nije imao protukandidata.

Članovi SDP-a, podsjetimo, u subotu u drugom krugu biraju novog predsjednika stranke između dvojice kandidata – Ranka Ostojića i Davora Bernardića.

Izbori će se, sukladno statutu stranke, održati po načelu “jedan član – jedan glas”, kao i prošle subote kada je Bernardić u prvom krugu osvojio 46 posto glasova SDP-ovih birača, a Ostojić 22,79 posto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.