Mrsić: Vlada je reciklirala postojeće mjere zapošljavanja

Vijesti 01. ožu 201712:39 > 12:46
N1

Bivši ministar rada i mirovinskog osiguranja i aktualni SDP-ov saborski zastupnik, Mirando Mrsić, komentirao je program Vlade o zapošljavanju mladih.

“Radi se o recikliranju postojećih mjera aktivne politike zapošljavanja. Ono što smo očekivali od Vlade u trenutku kada se ekonomija opravlja je da nam predstave mjere za otvaranje radnih mjesta i mjere za pripravništva”, komentirao je Mrsić danas predstavljene mjere Vlade.

 “Novi paket aktivne politike zapošljavanja još je jedna od aktivnosti Vlade koja se fokusira na najvažniji dio programa a to je gospodarski rast i razvoj. Mjere za cilj imaju posebno aktivaciju osjetljivih skupina: mladih, dugotrajno nezaposlenih i osoba s invaliditetom. Ukupno je predviđeno 1,5 milijardi kuna, 400 milijuna kuna više nego prethodnih godina, 650 milijuna kuna povlači se iz europskog socijalnog fonda. Na Zavodu za zapošljavanje je 22 tisuće slobodnih radnih mjesta, a kada bi se ona popunila, broj nezaposlenih pao bi na 10 posto”, kazao je Plenković predstavljajući nove mjere zapošljavanja.

O kojih se devet mjera radi možete pročitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.