Završen očevid, dionica A1 kod Karlovca je puštena u promet

Vijesti 02. tra 201709:26 > 09:29
Josip Vujčić / Twitter(ilustracija)

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 bila je zatvorena dionica između čvorova Lučko i Donja Zdenčina u smjeru Karlovca.

Većina cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Na brojnim dionicama cesta u tijeku su radovi (održavanje, obnova ili izgradnja). Moguće su gužve i zastoji, posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, pa vozače pozivamo na strpljenje i pojačan oprez.

Uz povoljne vremenske uvjete na cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti pa HAK ostale vozače poziva na pojačan oprez i da: provjeravaju “mrtvi kut”, skreću i prestrojavaju se sa uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni. S obzirom na to da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu, HAK ih poziva da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu.

Podsjeća se da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog jakog juga ne plove katamarani na liniji: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Mali Lošinj-Rijeka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.