Kraj drame: Luketa se sam upucao, hitno prebačen u bolnicu

Vijesti 26. tra 201717:54 > 27. tra 2017 01:59
Ilustracija

Policija je objavila fotografiju Borisa Lukete (1958) iz Primoštena kojeg dovode u vezu s trostrukim ubojstvom u Brodarici. Nedugo nakon objave objavljeno je da je osumnjičeni pronađen, da je naoružan te da prijeti samoubojstvom.

01:45 Boris Luketa, osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Brodarici, ranjen je nedaleko kuće gdje je počinio ubojstva. Nakon trosatnih pregovora o predaji policajci su ga svladali. Došlo je do pucnjave, a iz policija su potvrdili da se Luketa. Iako su ga policijski služenici pokušali spriječiti uporabom elektrošokera, nisu uspjeli. U teškom stanju, kolima hitne pomoći prevezen je u šibensku bolnicu uz pratnju interventne policije.

01:05 SibenikIN s mjesta događaja doznaje da Luketino tijelo leži nepomično na ulici. Očevici kažu da se čulo više pucnjeva, ali se i dalje ne zna tko je prvi zapucao, Luketa ili policija.

00:45 Osoba koja iz svog doma vidi što se događa na ulici kaže da je izbila pucnjava i da joj se čini da je Luketa pobjegao policiji, piše ŠibenikIN. Stigla je i ekipa Hitne pomoći.

00:05 I dalje traju pregovori policije s Borisom Luketom, 59-godišnjakom osumnjičenim za trostruko ubojstvo danas na Brodarici. On se nalazi u ulici pokraj kuće u kojoj je izvršio ubojstva. Policajci mu govore da baci pištolj, da će sve biti u redu ako baci oružje, ali on odbija to napraviti. Ljudi pod čijim prozorima se sve to događa još od 21,30 sati kažu da ne vide kraja ovoj noći, javlja ŠibenikIN.

23:15Jadranskom magistralom na dionici između Šibenika i Morinjskog mosta policija ne propušta čak ni međugradske autobuse, promet je u potpunosti obustavljen.

22:50 Očevici kažu da Luketa kod sebe ima pištolj. Okružen je policijom naoružanom dugim cijevima i dok hoda po dvorištima i vrtovima privatnih kuća, prijeti da će se ubiti. Takva situacija traje već sat i pol.

21:30 Policija je objavila da je u 21:18 sati Boris Luketa zatečen naoružan Boris Luketa na širem šibenskom području. Osumnjičeni prijeti samoubojstvom, a pregovori su u tijeku.

PU šibensko-kninska

21:00 Žrtve trostrukog ubojstva na Brodarici su supružnici M. K. i H. K. te I. B., nekadašnji tjelohranitelj i prijatelj ubijenog ‘kralja zagrebačkog podzemlja’ Zlatka Bagarića, doznaje ŠibenikIN.

Policija je prije izvijestila da je Luketa viđen na mjestu tragedije te se sumnja da se udaljio crvenim cliom registarskih oznaka ŠI 569 FD. Također se traga za crnim nissan om 370 Z3 registarskih oznaka ŠI 900 EM.

U 16 sati i 34 minute policiji je dojavljeno da su tri osobe pronađane mrtve – muškarac i žena u kući te nedaleko od kuće u osobnom automobilu još jedan muškarac.

Neposredno nakon pucnjave na Brodarici su se pojavili policajci s dugim cijevima, a na mjestu tragedije u Ulici Gomnjaniku policija je vrpcom ogradila područje 50-ak metara od kuće te novinari nisu mogli prići mjestu zločina.
“Vidjela sam kako preko zida dvorišta bježi jedan prosijedi visoki muškarac, a drugi niži je hodao polako. Sumnjivo se ponašao pa mi se čini da je imao nešto s tim događajem”, rekla je susjeda, koja je nazvala policiju čim je to vidjela, ali policija je, dodala je, već bila tu.

ŠibenikIn

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.