Novogradiški Gradski odbor HSS-a prešao u Hrgov HDS

Vijesti 11. sij 201819:56 > 20:01
N1

Predvođeni Zoranom Jukićem, donedavnim predsjednikom Gradske organizacije HSS-a Nove Gradiške, članstvo tog gradskog odbora prešlo je u HDS, stranku bivšeg čelnika HSS-a Branka Hrga koja je u Novoj Gradiški osnovala svoj prvi ogranak u Brodsko-posavskoj županiji.

Tajništvo HDS-a u četvrtak je u priopćenju prenijelo poruku Zorana Jukića kako okupljeni u bivšem HSS-ovoj novogradiškom gradskom ogranku svoje političko djelovanje žele nastaviti na demokršćanskoj političkoj platformi, a taj prostor vide upravo u HDS-u. Istaknuo je kako ima još zainteresiranih da krenu njihovim putem jer će politika HDS-a, navodi, biti okrenuta isključivo prema čovjeku.

Ubrzo se, dodaje, očekuje osnivanje novih ogranaka diljem Brodsko-posavske i ostalih slavonskih županija.

Zamjenik predsjednika HDS-a Branko Hrg i potpredsjednik Davor Vukmirić nisu krili zadovoljstvo zbog osnivanja ovog ogranka. “Demokršćanstvo ima svoj prostor na hrvatskoj političkoj sceni, a ovo je signal i poziv za ostale koji svoje političko djelovanje žele nastaviti na demokršćanskoj političkoj platformi da nam se priključe”, poručio je Hrg.

Izvijestio je kako je nedavno osnovan i prvi ogranak u Sisačko-moslavačkoj županiji, i to u Velikoj Ludini, jer “HDS osniva svoje ogranke diljem Hrvatske te su dobrodošli svi, naravno i nekadašnji kolege iz HSS-a koji žele političko djelovanje nastaviti na ovoj platformi”.

Davor Vukmirić je istaknuo kako se ponovo dokazalo da je čovjek ispred i iznad politike. “Utjecaj, stručnost, ljudske osobine i moralni kredibilitet Zorana Jukića to potvrđuje upravo kroz odaziv svih koji ga na ovim prostorima na njegovom demokršćanskom putu žele slijediti”, naglasio je.

Za predsjednika ogranka izabran je Ivan Višić, imenovani su povjerenici za općine Cernik Kata Vuk, za Staro Petrovo Selo Zdenko Zečić te za Davor Branko Gelemanović, dok je Zoran Jukić imenovan povjerenikom za Slavoniju i Baranju.