Tko je pročelnica koja je izazvala prometnu nesreću?

Vijesti 17. kol 201807:34 > 07:39
Goran Kovacic/PIXSEL

Pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke te članici Predsjedništva Foruma žena SDP-a Vera Begić Blečić u srijedu navečer je na Istarskom ipsilonu izazvala prometnu nesreću u kojoj je život izgubio 41-godišnjak iz Umaga.

Vera Begić Blečić jedna je od naših najuspješnijih atletičarki, olimpijska reprezentativka u bacanju diska. Čak je 21 put obarala hrvatski rekord u bacanju diska od čega deset puta u seniorskoj konkurenciji. Nastupila je na pet Univerzijada, dvjema Olimpijskim igrama, u Ateni i Pekingu, osvojila je srebro i broncu na Mediteranskim igrama i broncu na Europskom zimskom bacačkom kupu 2009. u Šibeniku, Prva je hrvatska diskašica koja je bacila preko 60 metara. Danas je umirovljena sportašica, a pročelnica u Gradu Rijeci postala je prije godinu i pol.

Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke izrazio je žaljenje zbog tragedije i uputio sućut obitelji i prijateljima poginulog vozača. Dodao je kako je i sam čuo da je nesreću vjerojatno skrivila pročelnica u njegovoj gradskoj upravi Vera Begić Blečić, pa ju je, do okončanja službene istrage, suspendirao. O daljnjim koracima odlučit će, kako je kazao, nakon rezultata istrage.

Vera Begić Blečić i lani je pod utjecajem alkohola, skrivila prometnu nesreću. Tada je napustila mjesto nesreće, a izazvala ju je službenim autom. Nakon što se sudarila s automobilom u kojem je bila majka s petero djece, među kojom je bila i šestomjesečna beba, policija ju je pronašla nakon pet sati potrage i utvrdila da je imala 0,42 promila alkohola u krvi.

Krenula u pogrešnom smjeru

U jučerašnjoj nesreći vozačica je na Istarski ipsilon ušla na naplatnoj postali Nova Vas i, umjesto da krene na sjever, krenula je u pogrešnom smjeru, prema Puli. Iako su odmah zatvoreni svi ulazi na autocestu te su aktivirane i poruke upozorenja, tragedija se dogodila vrlo brzo. Prvo je vozačica automobila riječkih registarskih oznaka, kojoj je nakon tragedije u krvi izmjeren čak 1,81 promil alkohola u krvi, zakačila automobil slovenskih tablica.

“U nepreglednom zavoju vozačica je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo ogledalo automobila Škoda slovenskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog”, objavila je istarska policija.

Udarac u ogradu odbio ju je pa se frontalno sudarila s Peugeotom pulskih tablica koji joj je nailazilo iz suprotnog smjera. Od siline udarca pulski se Peugeot okrenuo na bočnu stranu, dok je pijana vozačica svojim autom udarila u zaštitnu ogradu. Vozač je od ozljeda na mjestu događaja preminuo, njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. S lakšim ozljedama prošla je i 36-godišnja vozačica, protiv koje se zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, piše Vecernji.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.