Zadravec: Evo zašto Beroš nije u pravu kad tvrdi da je natječaj legitiman

Vijesti 26. kol 202009:45 > 09:55
N1

Zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu, Dijana Zadravec, na Facebooku se ponovno osvrnula na postupak izbora ravnatelja u toj bolnici.

“Zašto Beroš nije u pravu kad tvrdi da je natječaj za ravnatelja legitiman”, naslovila je Zadravec svoju objavu na Facebooku, koju prenosimo u cijelosti.

“Jedan od razloga:

VEZANE VIJESTI

 Nevaljanost uvjeta natječaja – oduzimanje prava na sudjelovanje na natječaju temeljem postupaka u tijeku prije konačne odluke u istim

Odredbe Natječaja za ravnatelja (svih) KBC-ova pa tako i KBC Sestre milosrdnice kojim se osobama protiv kojih se vode postupci oduzima pravo na sudjelovanje u Natječaju duboko su protivne zakonu i osnovnim ljudskim i ustavnim pravima.

Osnovni postulat svakog postupka jest da pravne i stvarne posljedice istog nastupaju trenutkom konačnosti odluke, a bilo kakva suspenzija prava prije navedenog trenutka mora biti utemeljena na zakonu i valjanom aktu te razmjerna ograničenju prava pojedinca.

Samo podnošenje prijave od strane bilo koje treće osobe predstavlja isključivo jednostrani akt bez bilo kakvog učinka, a mogućnosti zloupotrebe predmetne odredbe su jasne i prijeteće svakom pojedincu”, stoji u objavi Zadravec na Facebooku.

Podsjetimo, nakon što je na YouTubeu objavljena snimka žustrog razgovora Zadravec i njega, ministar zdravstva, Vili Beroš, komentirao je objavljivanje snimke.

“Počeli su pritisci i agresivni pozivi prema meni. Ovaj razgovor dokazuje pokušaj utjecaja na mene. Poziv sam stavio na razglas da i drugi prozivani čuju o čemu je riječ, da se svi mogu zaštititi. Niti sam razgovor snimio, niti pustio. Teoretski je moguće da je netko snimao. Također, premijer nije imao nikakvog utjecaja na izbor ravnatelja bolnice”, kazao je Beroš.

“Ja smatram da je legitimno da se svatko bori za svoj osobni probitak, međutim, sve ima svoju granicu i svoj limit. Mislim daje u ovom trenutku ona pređena. Osobno se nisam obraćao institucijama da me zaštite iako mislim da ovakvi razgovori nisu primjereni. Nisam strašljiva osoba”, kazao je Beroš.

U utorak je i Dijana Zadravec, zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, za N1 komentirala objavljivanje snimke razgovora s ministrom zdravstva, Vilijem Berošem, oko natječaja za izbor ravnatelja u toj bolnici.

Snimka koja je objavljena na YouTubeu je autentična, radi se o skandaloznom snimanju ministra Beroša tajnom, bez mog znanja. To se dogodilo krajem svibnja, kad me nije upozorio da naš razgovor sluša grupa ljudi i da ga snima, rekla je Zadravec, poručivši da će Beroša i tužiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.