Plenković na sjednici Vlade: Vidi se da mjere koje poduzimamo imaju efekt

Vijesti 13. lip 202411:01 > 11:15 0 komentara
Andrej Plenković na sjednici Vlade
Davorin Visnjic/PIXSELL

Vlada Republike Hrvatske u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održala je šestu sjednicu, a uvodni govor imao je premijer Vlade Andrej Plenković.

Tom prilikom pohvalio se rastom BDP-a, ali i prognozama rasta te padom inflacije.

“Vidi se da su mjere koje smo poduzimali imale efekta.”

Osvrnuo se na završene europske izbore, na kojima je HDZ osvojio šest mandata. Ipak, najslabija izlaznost u cijeloj Europskoj uniji, nešto je zbog čega premijer nije zadovoljan.

Andrej Plenković, sjednica Vlade
Davorin Visnjic/PIXSELL

“Vjerojatno je to bila zasićenost zbog toksične atmosfere zbog parlamentarnih izbora, kao što je slabijoj izlaznosti doprinijela priča o primanjima eurozastupnika, ali i lijepo vrijeme. Ipak, rezultati su pokazatelj snage pojedinih političkih snaga”, izjavio je Plenković i pohvalio se stopostotnom iskorištenosti europskih sredstava:

“Mehanizmi su se dobro organizirali i izviještili. Naš plus u smislu sredstava koja smo povukli iz europskog proračuna i uplatili su takva da smo 15 milijardi eura u plusu.”

Na kraju je spomenuo sportske teme, s naglaskom na Europsko nogometno prvenstvo, koje počinje sutra. Vatreni prvu utakmicu igraju u subotu protiv Španjolske.

“Ohrabrujemo izbornika Zlatka Dalića i njegove izabranike kako bi ostvarili rezultate koji će razveseliti narod”, zaključio je Andrej Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!