Brown: Trump je stvarnost pretvorio u oružje

Vijesti 05. tra 202318:58 0 komentara
REUTERS/Marco Bello

Predavač zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Cody Brown gostovao je u Newsroomu N1 televizije u kojem je govorio o sudskom procesu protiv bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa.

Podsjetimo, Trumpa se optužuje da je 2016. isplatio pornozvijezdu Stormy Daniels kako bi šutjela o njihovu odnosu uoči izbora za predsjednika. Daniels je rekla da joj je za to isplatio 130 tisuća dolara.

Trump odbacuje optužbe i tvrdi da su politički motivirane.

Osim ovog slučaja, Trump, kojeg su dvaput pokušali opozvati u Kongresu, pod ozbiljnijim je istragama zbog uloge u napadu na Capitol, upravljanja predsjedničkom arhivom i pritiska na elektore u Georgiji.

“Trump nikako nije htio pristati na koncept čuvanja predsjedničkih dokumenta”

“Sigurno je teško bijelom milijarderu suočiti se s pravdom,” odgovara predavač zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Cody Brown na Trumpove tvrdnje da je nevin. Slučaj Stormy Daniels doista zvuči kao da ga je izmislio National Enquier, kaže Brown, ali čini se da su upravo oni najprije pokušali zataškati neke skandale bivšeg predsjednika, a da su ih sada razotkrili tužiteljstvu.

“Najteže će tužiteljima biti dokazati Trumpovu uključenost u orkestriranje nereda 6. siječnja 2021,” objašnjava profesor. “Puno je izvjesnije da će se to dogoditi oko pokušaja utjecanja na rezultate u Georgiji. Postoji snimka onog razgovora u kojem traži da mu nađu 11 tisuća glasova, ali navodno postoji i jedna još teža snimka.”

Što se tiče slučaja skrivanja tajnih dokumenta, Brown smatra da Trump nikako nije htio pristati na koncept čuvanja predsjedničkih dokumenta: “On je navikao uništavati svoje papire jer je znao da ga mogu kompromitirati.”

“Trump je promijenio Ameriku nagore, uspio je pretvoriti stvarnost u oružje. Prvog dana na dužnosti njegov je glasnogovornik rekao – ovo je najveća inauguracija u povijesti. Iako nije bila. Rekao je i da nije padala kiša. Iako jest. Kao u Orwellovoj 19894., cilj je da povjerujete u ono što kaže stranka, a ne u ono što vidite,” zaključuje Brown. “Ne znam možemo li se i kako vratiti na staro. Sad već i drugi lideri njegove stranke tvrde da su 6. siječnja 2021. na Capitol Hillu bili turisti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!