BUZ najavio novi prosvjed: “Vlada je očito odlučila ignorirati umirovljenike”

Vijesti 10. lis 202408:52 0 komentara
Zagreb
Patrik Macek/PIXSELL

"Umjesto da Vlada i resorni ministar ozbiljno shvati rastuće nezadovoljstvo umirovljenika i pokaže barem minimalno volju za dijalogom, Vlada je očito odlučila ignorirati umirovljenike i zahtjeve koji su im sa Trga BJJ u Zagrebu upućeni 01. listopada", naveli su u priopćenju iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ).

Podsjetimo, stranka Blok umirovljenici zajedno organizirala je prosvjed “Protiv siromaštva” s glavnim zahtjevom Vladi da ispuni obećanje i da prosječna mirovina bude 60 posto prosječne plaće, a sada zbog neispunjenja zahtjeva pozivaju na nove prosvjede.

“Ne samo da Vlada ne pokazuje ni malo dobre volje za rješavanjem temeljnog problema odnosno iznalaženje načina za povećanje prosječnih mirovina do obećanih 60% prosječne plaće, nego još glasnije pokušavaju nametnuti svoju tezu kako umirovljenici zbog navodno „rekordnog“ rasta mirovina uopće nemaju razloga za nezadovoljstvo.

Medijski prostor koji im je na raspolaganju poput „švedskog stola“ umjesto za priznavanja pogrešne politike i promoviranja rješenja za zaustavljanje rastućeg siromaštva umirovljenika koriste kako bi insinuacijama i dezinformacijama pokušali diskreditirati organizatore prosvjeda, a opravdane zahtjeve prikazali kao populističke, megalomanske, nerazumne odnosno neprovedive.

“Svoju su bahatost i bešćutnost još jednom pokazali”

Svoju su bahatost i bešćutnost još jednom pokazali objavom podatka kako se zbog rekordnog punjenja u proračunu našlo „samo“ 1,8 milijardi eura „viška“, kao i da je resorno ministarstvo „uštedjelo“ gotovo 300 milijuna eura, jasno na potrebitima i sirotinja, da bi i dalje tvrdili kako u proračunu nema 1,5 milijardi eura za rješavanje problema malih mirovina.

Kako je iz svega što se događa u javnom prostoru od prosvjeda i više nego očito kako Vlada nije ozbiljno shvatila poruke koje smo joj uputili, odlučili smo se za novi prosvjed u studenom, ali ovaj puta je u planu da se prosvjed istovremeno održi u više gradova. Obzirom da pun Trg prosvjednika koji su se okupili 01. listopada i više smo nego uvjereni da će slijedeći prosvjedi, koji će se održati neradnim danom, biti uz još veći odaziv i još glasniji no što je bilo prvi puta. O svim detaljima u svezi novih prosvjeda javnost ćemo izvijestiti u narednim danima”, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!