Drugi Adria Summit počeo minutom šutnje

Adria Summit / N1

Ovogodišnji Adria Summit koji se održava u Umagu i Portorožu, službeno je otvoren 4. svibnja.

Na ceremoniji otvaranja Boris Vujičić, jedan od organizatora, zamolio je prisutne da ustanu i minutom šutnje odaju počast poginulima u Beogradu.

“Prije nego što krenemo, želio bih da se na trenutak osvrnemo na tragičan događaj koji se dogodio u Beogradu. Kako bismo odali počast žrtvama, molim vas da konferenciju počnemo minutom šutnje”, rekao je Vujičić na samom početku.

“Mi, poslovni lideri, kreiramo novu stvarnost za nove generacije, djecu, koja su s druge strane ekrana. Zato, na neki način, sudjelujemo u stvaranju njihove budućnosti. Hajde da to imamo na umu i da promoviramo prave vrijednosti”, istaknuo je.

Adria Summit / N1

“Samo prije 30 godina ekonomije o kojima danas pričamo nisu postojale. Sada internet poslovanje, digitalno poslovanje, vrijedi 6,5 bilijuna dolara. Ekonomije koje prije nisu bile prisutne u našem životu, sada se zaista događaju. Razmjena nematerijalnih dobara čini 70% transakcija koje se danas događaju na internetu. To su teme o kojima ćemo raspravljati ovdje. Adria Summit je platforma koja povezuje regionalne lidere koji će ovdje podijeliti svoje savjete, iskustva i mišljenja o budućnosti i što mi kao lideri možemo stvoriti bolju i sigurniju budućnost za nove generacije i našu djecu”, rekao je Dejan Tešić na otvaranju.

Adria Summit / N1

Više od 400 sudionika iz 10 zemalja okupilo se na jednom mjestu. U Istri, u hotelu Kempinski, gdje će dva dana raspravljati o budućnosti digitalne trgovine. Osim organizatora, Borisa Vujičića, Dejana Tešića i Zorana Torbice, prisutnima su se na ceremoniji otvaranja obratili i Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, i Milovan Popović, direktor Turističke organizacije Umaga.

Adria Summit / N1

“Hrvatska gospodarska komora ima jasnu ulogu – voditi hrvatske tvrtke kroz promjene, što znači da je nužno početi prvo s promjenama na sebi. Jedan od najvažnijih aspekata digitalne transformacije je promjena organizacijske kulture. Govorim o kulturi koja uključuje stalno ispitivanje statusa quo eksperimentiranja. Čak i prihvaćanje neuspjeha kao nužnog dijela procesa učenja, rasta i razvoja”, izjavio je Tomislav Radoš na otvaranju.

Milan Popović je pozdravio sudionike u Istri i okrenuo se hedonizmu: “Drago mi je da vas vidim u ovom velikom broju, nadam se da ćete u ovih nekoliko dana uživati u Istri, da ćete uživati u vinima, najboljim maslinovim uljima i ribi.”

Adria Summit / N1

Adria Summit otvara mnoga pitanja kroz osam panel diskusija: od utjecaja umjetne inteligencije na naše živote, preko toga jesu li kriptovalute prešle dječje bolesti, pa do fintecha i održava se u istarskoj Savudriji do 7. svibnja. O budućnosti interneta i e-trgovine raspravljaju istaknuti stručnjaci u regiji i šire, kroz program koji obuhvaća sve ključne teme digitalnog ekosustava. Cijeli program možete pogledati ovdje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.