FOTO, VIDEO / Ispred Mimare jutros opet osvanuli grafiti “Di si lipa” i “Di si radosti”. Koliko će trebati da ih uklone?

Vijesti 08. velj 202408:36 > 08:50 0 komentara

Uklanjanje grafita koji su inspiraciju pronašli u porukama Josipe Rimac i Ivana Turudića kao da je dodatno motiviralo grafitere pa se mogu ponovno vidjeti ispred zagrebačkog muzeja Mimara.

Grafiti s porukama “Di si lipa”, “Di si radosti” ističu se jutros pred ulazom na pločama koje su postavljene preko istih takvih poruka ispisanih početkom tjedna, a koje su uklonjenu u manje od 24 sata.

Na naš upit iz Mimare su odgovorili da oni nisu naručili njihovo uklanjanje, a isti odgovor dobili smo i iz Ministarstva kulture. Ostaje za vidjeti koliko dugo će novi natpisi stajati na ovom mjestu u centru Zagreba.

Grafiti istog sadržaja, podsjetimo, pojavili su se jučer na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, ali i na Gornjem gradu, gdje pisalo “Samo me ti možeš smiriti”, što je Rimac pisala Predragu Štromaru.

X
X
X
X

Podsjetimo, također, i da grad godinama nagrđuju razni mrzilački grafiti, ZDS, kukasti križevi, ustaška U, ali njih, nažalost, nitko ne uklanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!