Grad Imotski uoči večerašnjeg koncerta pozvao na dostojanstvo i zajedništvo

Vijesti 08. kol 202418:04 0 komentara
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Grad Imotski, u kojem će večeras nastupiti glazbenik Marko Perković Thompson, pozvao je sve goste i Imoćane da i na tom koncertu pokažu dostojanstvo, istaknu hrvatske barjake te u miru, zajedništvu i toleranciji iskažu ljubav prema Hrvatskoj i da ne nasjedaju na moguće provokacije.

“Posebno molimo sve posjetitelje koncerta da ne nasjedaju na možebitne provokacije onih koji žele stvoriti atmosferu straha i nemira, a Grad Imotski prikazati u kontekstu koji nije istinit”,

poručio je Grad koji se u fokusu javnosti našao nakon što je dio građana, odnosno posjetitelja, u gradu isticao ustaške simbole u utorak, na dan koncerta “Imotski, ne zaboravi” na kojemu su, uz Thompsona, nastupili i pjevači Mate Bulić i Dražen Zečić.

“Grad Imotski baštini i čuva vrijednosti proizašle iz Domovinskog rata jer je Domovinski rat temelj moderne Republike Hrvatske i kao takav utkan je u hrvatski Ustav”, naglasio je Grad u priopćenju objavljenom na svojoj službenoj mrežnoj stranici.

Gradonačelnik Ivan Budalić (HDZ) poručio je pak kako će se kao gradonačelnik i sudionik Domovinskog rata i dalje zalagati za očuvanje tih vrijednosti, a posebice isticati žrtvu hrvatskih branitelja koji su i svoju budućnosti i budućnost svojih obitelji podredili najvišem mogućem cilju – stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Kada je pak riječ o koncertu “Imotski, ne zaboravi”, na kojem se okupilo preko 20. 000 posjetitelja, iz Grada ističu da su ponosni na činjenicu da prije, tijekom i nakon koncerta nije evidentirano bilo kakvo oštećenje javne ili privatne imovine, ni jedan slučaj nasilja kao ni kolaps prometa.

Lokalni mediji u četvrtak poslijepodne javljaju da se uoči večerašnjeg Thompsonovog koncerta na izlazima s autoceste A1 koji vode prema Imotskom stvaraju kolone te da je prilaz tom gradu, blokiran.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!