Iz HDZ-a se oglasili o uhićenju Josipa Šarića, evo što su odlučili o njegovom članstvu u stranci

Vijesti 23. ruj 202411:53 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

Gradonačelnik Otoka i HDZ-ov bivši saborski zastupnik Josip Šarić uhićen je jutros u akciji policije i USKOK-a. Istražitelji su pretresli Šarićevu kuću i gradsko poglavarstvo Otoka iz kojega su iznijeli hrpe dokumenata. Iz stranke su se oglasili priopćenjem u kojemu kažu kako je ovo dokaz da institucije rade svoj posao.

“Današnja akcija USKOK-a još je jedan pokazatelj da nadležne institucije rade slobodno i neovisno svoj posao. Borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana te želimo da se u potpunosti rasvijetli ovaj slučaj.

Podsjećamo i zbog istinitog i potpunog obavješćivanja javnosti kako gospodin Josip Šarić nije imao “izvorni” mandat u Hrvatskom saboru već je dužnost zastupnika obnašao kao zamjena za izabranog zastupnika. Ostavku je podnio sam na početku novog zasjedanja Hrvatskog sabora.

Odbacujemo stoga neutemeljene teze o curenju informacije, a koje se pokušavaju plasirati u javnost i inputirati vladajućoj opciji. U borbi protiv korupcije nema  nedodirljivih, a USKOK, DORH i policija rade neometano – za razliku od postupanja nekih prijašnjih vlada.

Slijedom informacija o provedenim radnjama, Županijski odbor HDZ Vukovarsko-srijemske županije donio je Prijedlog Odluke da se prema članu Josipu Šariću postupi sukladno članku 20. Statuta Hrvatske demokratske zajednice. Prijedlog odluke dostavljen je Časnom sudu ŽO HDZ Vukovarsko-srijemske županije”, priopćeno je iz HDZ-a.

Članak 20

Evo što piše u članku 20. Statuta HDZ-a.

HDZ Screenshot

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare