Jandroković o Odboru za manjine: “Čini se da smo došli do rješenja”

Vijesti 13. lip 202417:10 0 komentara
Njonjo hoda
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je danas u emisiji Hrvatskog radija S Markova trga kako mu se čini da je vladajuća većina došla do rješenja oko izbora predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te da vjeruje kako će to pitanje skinuti s dnevnog reda.

Što se tiče izbora predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, odnosno protivljenja Domovinskog pokreta da na to mjesto dođe Milorad Pupovac, Jandroković je rekao kako se čini da su došli do rješenja.

“Predstavnici DP-a rekli su da im je prihvatljivo da to predloži Klub nacionalnih manjina, ali u slučaju da to bude netko iz SDSS-a, da onda neće to podržati, a u slučaju da bude netko od ostalih pet manjinskih predstavnika da će to podržati. Oni kažu da nisu protiv nacionalnih manjina, nego da se radi o političkom principu gdje ne žele suradnju s SDSS-om”, rekao je Jandroković HRT-u.

“Čini mi se da je rasprava baš jučer bila dobro dimenzionirana i da su shvatili jedni druge, tako da nastavljamo dalje i vjerujem da ćemo to pitanje skinuti s dnevnog reda”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!