Dvije su kandidatkinje za Pantovčak: “Jedna nema šanse, a druga izgleda kao da neće skupiti dovoljno potpisa”

Vijesti 15. ruj 202407:22 0 komentara

Jerko Trogrlić, politički analitičar, gostovao je u subotu u Novom danu kod naše Mašenke Vukadinović te je komentirao nadolazeće predsjedničke izbore u Hrvatskoj.

“Kampanja u ovom trenutku izgleda kao da ju je crtao Zoran Milanović. Ide mirno, zadržavaju se postojeće pozicije, a to mu odgovara s obzirom na vodstvo koje ima”, kazao je Trogrlić.

Osvrnuo se i na prošle izbore i usporedio tadašnju situaciju s današnjom.

“Prije pet godina, Kolinda Grabar-Kitarović je imala vodstvo pred Zoranom Milanovićem, ali su ton kampanje i trendovi bili bitno drugačiji”, započeo je analitičar pa nastavio:

“U ovom trenutku ne vidimo da Dragan Primorac sustiže tu razliku i taj zaostatak kojeg ima ima u odnosu na Zorana Milanovića, ne otvara nikakve teme, izgleda kao da je izaslanik i ide po različitim događanjima, druženjima… Ne vidimo konkretnog političkog sadržaja.”

“Razumijem taktiku da ne bude negativac i da prljavu stranačku bitku prepušta HDZ-u, ali svaki put kad HDZ ulazi u sukob s Milanovićem, istovremeno pojačava njegov rejting kod anti-HDZ publike. Napadi koji dolaze od Andreja Plenkovića i HDZ-a nisu ni blizu efiksni kako bi bili da dolaze od Dragana Primorca”, dodao je.

Osvrnuo se i na još jednu kandidatkinju, Mariju Selak Raspudić. “Ona nakon najave ulaska u utrku i fine prve reakcije pokazuje slabosti koje se događaju kandidatima koji nemaju infrastrukturu – izgleda kao da njena kampanja ne postoji, da gubi dah, a ona nije netko tko nema što za kazati i mora krenuti agresivnije ako želi ući u drugi krug. U ovom trenutku izgleda kao netko tko uopće neće skupiti potrebnih 10.000 potpisa.”

Trogrlić se osvrnuo i na aktualnog predsjednika. “Zoran Milanović je prilično primiro ton, to je napravio svaki put, svjestan da ako odigra 0:0 utakmicu, da će biti novi-stari predsjednik.”

I Ivana Kekin se uključila u bitku za Pantovčak, a Trogrlić navodi da će biti zanimljiv njen odnos prema Milanoviću.

“Ona nema ozbiljnu šansu pobijediti, ali daje vidljivost svojoj stranci i pruža autentičnoj ljevici za koga da glasa, a ne za Zorana Milanovića za kojeg osjećaju da ih je više puta iznevjerio u protekle četiri godine. S desnice nemamo u ovom trenutku takvog kandidata, oni će naći zamjerke i Selak Raspudić i Primorcu”, istaknuo je Trogrlić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!