Kajtazi o sukobu s Krčmar: Nasilja nije bilo, ali jest jakih tonova

Vijesti 04. lis 202411:29 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi kojeg je čelnica udruge Kali Sara Suzana Krčmar optužila za nasilje, u petak je kazao da nasilja nije bilo, da tu granicu nije prešao, ali da je prije tri mjeseca bilo 'jakih tonova'.

“Ja sam humanist i džentlmen”

Kajtazi je novinarima u Saboru rekao da fizičkog dodira i sukoba nije bilo i da to što mediji pišu nije točno. „Imajući u vidu sve što se desilo, postoje institucije, DORH i policija, koje će sigurno odrađivati svoj dio posla”, kazao je, dodavši da je Sabor nedavno donio Kazneni zakon o tajnosti postupka i da ga on kao legalist poštuje.

Jako puno sam činio u romskoj zajednici i puno radio za pravednost Roma i dobro znate da sam humanist, legalist, a također i džentlmen, istaknuo je.

Na upit znači li to da Suzana Krčmar laže, ponovno se pozvao na tajnost propisanu Kaznenim zakonom. „Da je istina to što tvrdi, mislim da bi već imala neko liječničko uvjerenje o tjelesnim ili lakšim povredama”, ustvrdio je, napomenuvši da bi novinari već došli do toga da postoji.

To se dogodilo prije tri mjeseca, a mi smo takoreći do prekjučer bili na svim mogućim događanjima, zajedno smo organizirali Međunarodni dan sjećanja nastradalih Roma za vrijeme Drugog svjetskog rata, a nedavno je i bila sa mnom na preuzimanju nagrade u Grubišnom Polju, rekao je, uputivši na svoju facebook stranicu na kojoj se vidi da je događajima prisustvovala i Krčmar.

Na novinarsko inzistiranje da kaže što se točno dogodilo prije tri mjeseca, ponovio je da nije bilo nasilja i da tu granicu nije prešao, ali da je točno da je bilo ‘jakih tonova’. Kazao je da ga policija nije zvala niti je još dao iskaz o tom slučaju.

Upitan je li bilo “zamračivanja novca” u udruzi Kali Sara, kazao je da je on tamo bio počasni član, nije bio ovlašten ni za kakve potpise niti je mogao davati naloge da se nešto potpiše. Točno je samo da sam ja njima pomagao u radu kako bi što bolje funkcionirali, naglasio je Kajtazi.

Novinare je pozvao da odu danas na sjednicu legitimnih predstavnika Vijeća romske nacionalne manjine gdje će, naveo, možda čuti više informacija.

Odgovore na pitanja hoće li se povući dok se slučaj ne rasvijetli, je li njegov sin bio fiktivno zaposlen u udruzi i je li razgovarao s premijerom Plenkovićem je otišavši izbjegao.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!