Katuša: Protivim se tome da politika ima svoje branitelje

Vijesti 05. kol 202411:36 0 komentara

Pukovnik u miru Darko Katuša istaknuo je kako Prva gardijska brigada nije ušla u Knin, ali kao da je. "Ovo je najbitniji dan za Hrvatsku i Hrvatsku vojsku i policiju", rekao je.

I sam je kao mlad krenuo u Domovinski rat. “Došao sam u Rakitje 1990. odakle se stvorila Zbor narodne grade te sam išao u Pakrac, Plitvicama, Iloku, bio sam zarobljen u Kostajnici i u logoru na Manjači. Nakon razmjene vraćam se u Novsku i odatle sudjelujemo u oslobađanju sela u zapadnoj Slavoniji, 1922. sudjelujem u oslobađanju Dubrovnika, od Neuma do Prevlake smo pješke prošli i borili se za svaki kamen”, rekao je.

Istaknuo je da je sudjelovao u operacijama Maslenica, Bljesak i Oluja. “To je ujedno i put Prve gardijske brigade”, dodao je.

“Volim reći da smo s nikakvim vojnim znanje, u tenisica, učili jedni od drugih i izrasli u zapovjednike. Nitko to od nas nije očekivao i mi smo se preko noći morali uozbiljiti, a bili smo jako mladi. Volim istaknuti jednu od najvećih legendi Domovinskog rata, a to je Damir Tomljanović Gavran, koji ima isti ratni put i izašao je u velikog vođu”, naveo je.

Što se tiče političkih podjela kaže da se protivi tome da politika ima svoje branitelje. “Branitelji su samo hrvatski i niti jedne stranke, nit jedne politike”, istaknuo je.

Na pitanje je li današnja Hrvatska država o kojoj je sanjao kaže da je na nama svima da je gradimo da bude bolja.

Smatra da su mladi dosta upućeni o Domovinskom ratu, ali da bi trebalo više u školu uključiti to učenje.

Sve događaje vezane za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!