Krajem idućeg tjedna stiže velika promjena vremena, a nju će donijeti uragan Isaak

Vijesti 29. ruj 202408:28 0 komentara
NASA/Handout via REUTERS / Ilustracija

Jaka ciklonalna aktivnost je zapadno od Velike Britanije, a nad središnjim Atlantikom se razvija uragan Isaak. Uragan je stekao klasu 1 i u zapadnoj mlaznoj struji premješta se prema Europskom kopnu.

Utjecaj Isaaka na vrijeme u Europi očekujemo krajem idućeg tjedna uz obilne pljuskove i jake udare vjetra. Nad našim krajevima nakon prolaza hladne fronte sjevera pritječe hladan zrak i tlak zraka raste te jača polje visokog tlaka anticiklone.

Zbog prodiranja hladnog zraka nad toplo more Sredozemlja u Genovskom zaljevu doći će do razvoja plitke ciklone koja će na vrijeme u našim krajevima djelovati sredinom idućeg tjedna.

Slijedi novi pad temperature

Danas će u unutrašnjosti biti promjenljivo oblačno, povećane naoblake još prijepodne u Slavoniji i Baranji gdje je moguća i pokoja kap kiše. Na Jadranu sunčano uz jaku a u podvelebitskom primorju na udare orkansku buru. Najviše dnevne temperature zraka od 13 do 19, a na Jadranu oko 24.

Sutra u unutrašnjosti mjestimice uz riječne tokove i po dolinama magla. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od 5 do 9 na Jadranu oko 15. Nakon dizanja magle sunčano uz slab sjeverac. Na Jadranu sunčano uz jaku na udare i olujnu buru. Bura će tijekom dana okrenuti na tramuntanu i sjeverozapadnjak, dok će u unutrašnjosti biti promjenljivo oblačno, Najviše dnevne temperature zraka oko 15 a na Jadranu od 20 do 24.

Idući tjedan stabilno i pretežno sunčano, a pad temperature i kiša slijede krajem tjedna. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti oko 9 a na Jadranu 15C. Na Jadranu sunčano, uz tramontanu i sjeverozapadnjak, do četvrtka kad će nakratko zapuhati jugo uz naoblačenje i mjestimične nevere. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 20 na Jadranu do 26.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!