Milanović: Dok sam predsjednik, hrvatski vojnici neće sudjelovati u aktivnostima koje Hrvatsku guraju u rat

Vijesti 02. lis 202419:48 0 komentara
Zoran Milanović i hrvatski vojnici
Ivica Galovic/PIXSELL

Vlada je priopćenjem kritizirala predsjednika Zorana Milanovića jer je stopirao odlazak pet hrvatskih časnika u zapovjedništvo NATO-ove aktivnosti za sigurnosnu i obučnu potporu Ukrajini (NSATU), na što im je vrlo brzo odgovorio.

Oglasio se na službenom Facebook profilu i ponovno objasnio svoje stavove.

“Jednostavno, dok sam ja Predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik – hrvatski vojnici, dočasnici i časnici neće sudjelovati u aktivnostima koje Hrvatsku guraju u rat. Radilo se o jednom ili stotinu vojnika, ma gdje oni bili – radi se o izravno stožernoj potpori zaraćenoj strani koja nije članica NATO-a i to predstavlja izlazak iz okvira nacionalnog interesa Republike Hrvatske”, poručio je Milanović i dodao:

“Predanost Republike Hrvatske našim saveznicima u NATO-u ogleda se i u činjenici da sam dao suglasnost za povećanje sudjelovanja pripadnika OSRH u graničnim zemljama Saveza za gotovo 80 posto, s 300 na 520 pripadnika. Napominjem kako Hrvatska ima obavezu pomagati isključivo saveznicima i to svakodnevno radimo. Sve ostalo je uključivanje u rat, što nisam i neću dopustiti. Ja odgovaram isključivo hrvatskim ljudima, a ne Washingtonu i Briselu – tako će i ostati.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!