Milanović u Bujama: Na ovom području osjeća se dobra klima u glavama ljudi

Vijesti 09. ruj 202420:47 0 komentara
N1 / Ivan Hrstić

Predsjednik Republike Zoran Milanović nazočio je u ponedjeljak svečanoj sjednici bujskog Gradskog vijeća u povodu Dana grada Buja, poručivši kako se na ovom području osjeća jedna "dobra klima u glavama ljudi" i visoka razina sloge i suživota.

“Želim da vam proračun i dalje raste i da ga trošite pametno na dobrobit ljudi koji ovdje žive, građana Hrvatske, Hrvata i Talijana i svih ostalih i da održavate ovu visoku razinu sloge i tzv. convivenze odnosno suživota, na koju stvarno možete biti ponosni”, rekao je predsjednik Milanović na svečanoj sjednici.

Istaknuo je kako se “na ovom području osjeća jedna dobra i zdrava klima u glavama ljudi”.

“Ta klima nije svugdje prisutna i zato je treba čuvati te probati inficirati neke druge dijelove zemlje kojima treba ta vrsta imunizacije”, dodao je Milanović te se prisjetio svoga djetinjstva kada je, kaže, prvi put u siječnju 1977. vidio Buje na proputovanju za Umag.

“Uživajte u plodovima života u Europi, transgranične suradnje, prijateljskih odnosa s državama s kojima uglavnom nemamo nikakvih problema, a niti oni s nama. Jedino se možemo nadati da će takvi odnosi vrlo brzo biti i sa susjedima na istoku ili na jugu; no tu će treba puno raditi i to je nešto što se možda u ovom trenutku ne bi trebalo opterećivati”, poručio je Milanović.

Poruke iz Vlade

Izaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za javnu nabavu Ivan Bubić istaknuo je na svečanoj sjednici bujskog Gradskog vijeća kako Vlada RH “ispravno i ravnomjerno pomaže svim hrvatskim županijama” te je svim poduzetim mjerama ostvaren brži oporavak, rast i razvoj, kojim se Hrvatska sa 62 popela na 76 indeksnih poena europskog prosjeka razvoja.

“Prijeđeni put u proteklih osam godina ove Vlade premijera Plenkovića u kojima su kontinuirano poboljšani uvjeti rada i poduzetnička klima, smanjeni su porezi kroz višekratne porezne reforme, te se podigao investicijski kreditni rejting na dosad najvišu razinu, na korak do A investicijske razine”, poručio je državni tajnik Bubić.

Zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita rekla je kako su Buje primjer da je Istra mala, ali istodobno i velika te kako je svaki njezin kutak poseban na svoj način i pun potencijala.

“Vidljivi razvoj i dosadašnja postignuća dokaz su da se taj potencijal počeo koristiti, ali vidljiv je i trud i želja da sačuvamo ono naše, ono što nas čini posebnima”, zaključila je Jessica Acquavita.

Bujski gradonačelnik Fabrizio Vižintin osvrnuo se na proteklu godinu i realizirane projekte te najavio nove, poput zbrinjavanja mladih obitelji izgradnjom POS stanova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!