Domovinski pokret protiv kažnjavanja posjetitelja koncerta u Imotskom. Javio se MUP

Vijesti 09. kol 202409:31 5 komentara
Ivana Ivanovic / Pixsell / ilustracija

Nakon tvrdnje iz Domovinskog pokreta (DP) da će od svog državnog tajnika u MUP-u tražiti da se založi protiv sankcioniranja posjetitelja koncerta u Imotskom iz MUP-a su na Hinin upit odgovorili da je isključivo zakon osnova postupanja svakog policijskog službenika.

“Policijski službenik nema pravo prosuđivati neko djelo kao moralno ili nemoralno, ispravno ili neispravno, već mora utvrditi je li počinjena kakva protupravna radnja tj. je li se netko ogriješio o zakon ili je djelovao unutar zakona”, ističu u MUP-u.

Dodaju da je policijska profesija posvećena najvišim standardima etičkog i profesionalnog ponašanja, a policijski službenik postupa savjesno i profesionalno te izbjegava svaku mogućnost sukoba interesa i diskriminacije.

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru Igor Peternel u četvrtak je na Facebooku napisao da DP u MUP-u ima državnog tajnika te da kao Klub zastupnika čiju politiku njihov dužnosnik treba provoditi od njega traže i očekuju “da se politički založi protiv eventualnih sankcioniranja bilo koga od posjetitelja koncerta naših uvaženih glazbenika u Imotskom”.

Pritom je osudio i poruku predsjednika Zorana Milanovića da ustaška obilježja nemaju mjesta u RH, nazvavši to “do sada nezabilježenim i potpuno ispolitizirani napadom” na glavne aktere i desetke tisuća sudionika proslave obljetnice Oluje u Imotskom.

Milanović je u srijedu poručio da “ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a, a što se moglo vidjeti i čuti u Imotskom 6. kolovoza, prije i tijekom koncerta – nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare