Oštre poruke s prosvjeda: “Premijeru, nemojte da mi branitelji dignemo šator…”

Vijesti 30. lip 202311:55 2 komentara
N1

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH (SDLSN) u petak je organizirao mirni prosvjed na Trgu sv. Marka, u povodu štrajka pokrenutog 5. lipnja radi zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa svojih članova.

Prosvjednici su od premijera Andreja Plenkovića i ministra Ivana Malenice tražili povećanje plaće, a mogli su se čuti i zvižduci, kao i pozivi da ministar da ostavku. Jedan prosvjednik je otišao korak dalje.

“Prijatelj me pita kako živim od 600 eura. A Šime moj, živim k’o pas, i pas bolje živi nego ja. Trebao bih staviti dva implatanta, a kako ministre, otkud mi novaca. I moja unuka od tri godine je u štrajku, ja joj kažem: ljubavi, dida ti može kupiti bicikl samo na rate”, rekao je Anton Storić s Općinskog suda u Šibeniku.

“Dajte plaću dostojnu za život. Premijeru, ozbiljno shvatite ove probleme, nemojte nas branitelje da podignemo šatore ispred ministarstva pravosuđa sve dok se ne ispune naši zahtjevi. Mi smo ’91. borili se da vi budete tu gdje ste danas, a vi nama danas ne date ni za kruh. U našoj državi došlo je do krize humanosti, vjere i morala”, dodao je.

“Nije kriza zahvatila hrvatski puk nego one koji vladaju”, poručio je Storić.

“Napada se predsjednik Vrhovnog suda samo zato što je rekao istinu i postavio pravu dijagnozu. Njegova je svijest na n-tu potenciju, a savjest mu je čista kao suza iz oka. Bilo bi puno bolje svima da je u Hrvatskoj takvih ljudi više”, zaključio je.

Sve o prosvjedu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare