Grbin potvrdio da će Milanović biti SDP-ov kandidat za predsjednika: Neki su bili protiv…

Vijesti 29. lip 202415:35 2 komentara

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin oglasio se nakon sjednice Predsjedništva stranke, gdje je potvrđeno da će Zoran Milanović ponovno biti njihov kandidat za predsjednika. Uz to, određeno je i kad će točno biti unutarstranački izbori, na kojima se on osobno neće kandidirati.

“Izbori nas čekaju krajem ove i početkom iduće godine. Glavni odbor je prihvatio izvještaj nakon parlamentarnih izbora i da ne možemo biti zadovoljni rezultatom, ali povećanje mandata u Saboru ipak ostavlja razlog za zadovoljstvo”, rekao je Grbin i dodao:

“Naši unutarstranački izbori održat će se 14. rujna, a rokovi će početi 19. kolovoza pa će do onda svi zainteresirani imati priliku kandidirati.”

Na kraju, potvrdio je da će Milanović biti kandidat SDP-a. Ali, iako je Glavni odbor donio jednoglasnu odluku, Predsjedništvo nije, neki su članovi SDP-a bili protiv ovog prijedloga.

“Neću reći tko je bio protiv, ali odluka je donijeta velikom većinom glasova. On dijeli naše vrijednosti i bio je brana totalnom preuzimanju ove zemlje. Vjerujem da će uskoro slijediti i podrška druga stranaka, ali nije na meni govoriti o tome.”

A Domovinski pokret i njegova karijera nakon što prestane biti predsjednik SDP-a?

“On vrluda, a ja ću u pogledu njih reći u duhu Rade Končara “Milost ne tražim niti bih vam je dao.” Što se tiče mene, bit ću i dalje saborski zastupnik.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare