Picula: Zbog okolnosti moramo biti zadovoljni rezultatima izbora

Vijesti 09. lip 202422:58 0 komentara
Tonino Picula o rezultatima europskih izbora
N1

Kandidat za Europski parlament SDP-a Tonino Picula za N1 je komentirao rezultate europskih izbora, na kojima je njegova stranka osvojila četiri mandata.

Na taj način nadmašen je rezultat ostvaren prije pet godina, kad je SDP došao do četiri mandata tek nakon što im je jedan “pristigao” po izlasku Velike Britanije iz Europske unije. On osobno bori se za ulazak u Europski parlament “preko” preferencijskih glasova.

“Prema informacijama koje dobivamo s terena, izgleda da se stvar kreće onako kako sam i očekivao. A kad uspoređujemo okolnosti danas i prije pet godina, moramo biti zadovoljni. Jer, klima se itekako promijenila od 2020.”

Komentirao je i slabu izlaznost u Hrvatskoj.

“Dogodila se jedna vrsta antiklimaksa i direktno bih to povezao s kampanjom za Sabor. Te su se dvije kampanje prelijevale, na štetu ove za Europski parlament.”

Dok su za naše prilike problemi vezani uz izlaznost i apatiju oko europskih izbora, u najvećim zemljama članicama problemi se tiču rasta krajnje desnice.

“Doista se nadam da neće doći do poništenja onoga do čega se nakon mukotrpnog rada došlo. U ovom trenutku prava je enigma Europska pučka stranka. Međutim, velike političke gubitke su zabilježili liberali i zeleni.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!