Plenković se založio za hrvatskog pomorca na čijem brodu je nađeno 137 kilograma kokaina

Vijesti 29. lip 202421:10 1 komentar
Andrej Plenković na sastanku
X / Andrej Plenkovic

Hrvatski premijer Andrej Plenković se sastao s turskim ministrom vanjskih poslova Hakanom Fidanom i, kako je objavio na platformi X, založio za hrvatskog pomorca Marka Bekavca koji se nalazi u turskom zatvoru rekavši da Hrvatska očekuje da turska nadležna tijela "postupe pravedno u njegovom slučaju".

Plenković je u objavi naveo da je turskog ministra, koji sudjeluje na konferenciji Dubrovnik forum, izvijestio o statusu hrvatskog kapetana Marka Bekavca koji se nalazi u istražnom zatvoru u Turskoj.

“Očekujemo da turska nadležna tijela postupe pravedno u njegovom slučaju, uvažavajući sve okolnosti, te da Marku Bekavcu zajamče pravnu sigurnost. Vlada Republike Hrvatske nastavit će pružati hrvatskom državljaninu diplomatsku, konzularnu, pravnu i svaku moguću pomoć”, poručio je hrvatski premijer u objavi.

Hrvatski pomorac Marko Bekavac se u turskom istražnom zatvoru nalazi od listopada prošle godine kada je policija na brodu turske kompanije koji je plovio pod panamskom zastavom našla 137 kilograma kokaina. Kao kapetana tog broda turske vlasti Bekavca smatraju odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za krijumčarenje droge.

Bekavac odbacuje optužbe i tvrdi da je sam tražio da se pojača nadzor utovara broda u Kolumbiji. Prvo ročište u postupku turskih vlasti protiv 61-godišnjeg pomorca iz Splita i deset drugih pomoraca održano je 10. lipnja a drugo je zakazano za sredinu srpnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare