Povjerenstvo se oglasilo nakon Jandrokovićeve izjave: “Smjernice smo dali još kod prvenstva u Rusiji”

Vijesti 18. lip 202412:37 4 komentara
N1

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održalo je pressicu zbog slučaja predsjednika Sabora Gordana Jadrokovića koji je na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije, na koju je putovao avionom Vlade RH, poveo sina.

Na početku je Ines Pavlačić podsjetila da je Povjerenstvo jučer otvorilo predmet. “Imali smo niz medijskih upita, ali i niz upita građana”, rekla je. Člankom 6 propisano je da građani u svakom trenu imaju pravo biti upoznati s ponašanjem obvezanika kao javne osobe i toga svi trebaju biti svjesni. Upravo zbog toga je Povjerenstvo otvorilo predmet, pojasnila je.

Bilo bi neozbiljno govoriti već sada o ishodu predmeta, Povjerenstvo najprije mora skupiti dokumentaciju, ispitati sve i onda donijeti odluku.

“Otvoren je postupak, ali nije donesena odluka hoćemo li taj postupak i pokrenuti. To ovisi o tome što ćemo utvrditi”, kaže Pavlačić.

Nije točno, rekla je, da se bivši sazivi nisu bavili putovanjima dužnosnika. “Povjerenstvo će uzeti u obzir svu relevantnu praksu, ispitati i postupanja u sličnim situacijama i na temelju toga donijeti odluku.”

Povjerenstvo je već, kaže, donijelo smjernice, kada se igralo Svjetsko prvenstvo u Rusiji, i objavilo ih. “Ako se utvrdi potreba, Povjerenstvo će propisati i jasnije smjernice.” Ponovila je i da bi bilo neozbiljno već sada govoriti o ishodu slučaja Jandroković. “Propitat ćemo sve što treba i javnost izvijestiti o tome”, završila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare