Hoće li Penava ostati u stranci ako pobijedi Radić? “To nisam ja”

Vijesti 26. kol 202410:18 > 10:37 0 komentara
Ivan Penava
N1

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava, sa suradnicima, održao je u Vukovaru konferenciju za novinare o besplatnome školskom materijalu za vukovarske osnovnoškolce. Ivan Penava govorio je i o stranačkom ratu između njegove i struje Marija Radića, a uoči unutarstranačkih izbora zakazanih za 31. kolovoza na kojima su se obojica kandidirali za mjesto predsjednika.

Ivan Penava se osvrnuo na unutarstranačke izbore u Domovinskom pokretu: “Sukladno stranačkim aktima tijek izbora je u domeni izbornog povjerenstva. Sve drugo ide svojim tijekom, siguran sam da ćemo imati demokratske i korektne izbore.”

Penava je odgovorio na pitanje očekuje li još nekog kandidata na izborima: “Volio bih, sada imamo dva tabora, a bilo bio lijepo da ne završi samo na tome.”

Predsjednik je ocijenio tijek kampanje: “Ružno, ali to je tako kada imate više tabora. Što se tiče napada na Stipu Mlinarića crta se povukla, to nismo dosad vidjeli.”

“Dobro je da se vidi tko je pravi”

“Svaka organizacija kada dođe do ovakvih stvari, kada imate sudar dva svjetova, dobro je da se vidi koji je onaj pravi. Ne mogu postojati dvije različite struje nakon izbora ili se mora puhati u isti rog ili će se stvar raspasti”, dodao je predsjednik DP-a.

Penava je naveo da je Domovinski pokret opterećen “unutarnjim bušenjima”: “Razbijanjem onoga što je politika Domovinskog pokreta.”

“Došlo je vrijeme da se raščisti s ljudima koji su bili kreatori takvih politika i koji su razlog zašto je Domovinski pokret bio ranjavan”, dodao je.

Penava je odgovorio na pitanje zašto su na Facebook stranici Domovinskog pokreta ugašeni komentari: “Prije desetak godina kada sam ušao u politiku još se u komentarima moglo naići na konstruktivnu kritiku i to je imalo smisla. Danas u komentarima vladaju vojske botova koje mobiliziraju različite političke opcije i pojedinci. Politika DP-a neće biti angažiranje botova i vojski koje će se baviti komentiranjima kako nama odgovara, to je destruktivno.”

Što nakon izbora?

Penava je odgovorio hoće li izbaciti Marija Radića i njegovu struju iz stranke ako pobijedi na izborima: “Svoje moraju reći mjerodavna tijela, moja namjera je bila stvaranje autentične stranke i to je moja misija, sve drugo me ne zanima i neću biti dio te priče. Neću dozvoliti da netko sa mnom manipulira i provodi svoju računicu”, istaknuo je.

Osvrnuo se na to hoće li ostati u Domovinskom pokretu ako pobijedi Mario Radić na izborima: “Ostajati u društvu koje sve to planira Stipi Mlinariću je nešto što nisam ja, politika koja ide na te stvari je nešto što nije moja politika.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!