Predsjednik splitskog HDZ-a: Puljak je sam sebi na štetu građana isplatio 26.500 kuna

Vijesti 05. srp 202416:56 6 komentara
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i predsjednik splitskog HDZ-a i saborski zastupnik Tomislav Šuta u petak su na izvanredno sazvanim konferencijama za novinare polemizirali zbog 26.500 kuna.

Puljak: Šutine optužbe su vrlo teške

Šuta tvrdi da je taj iznos iz proračuna Puljak uplatio svojoj stranci Centar, a Puljak uzvraća da je taj novac stranka Centar primila u travnju 2021. po odluci tadašnjeg splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Šuta je prije dva dana u Hrvatskom saboru istaknuo da je Državni ured za reviziju utvrdio da je Grad Split uplatio na račun stranke Centar 26 500 kuna više od onog što im je pripadalo čime je Puljak “praktički sam sebi na štetu građana Splita isplatio 26.500 kuna”.

“Čak i ako je riječ o slučajnoj pogrešci, koja nije baš zanemariva, zanima me samo je li pogrešno uplaćen novac vraćen na račun grada Splita?”, upitao je Šuta.

Puljak je, s druge strane, danas ocijenio da su takve Šutine optužbe na njegov račun “vrlo teške.”

“To je bilo 2021. godine u travnju, u prijelaznom razdoblju, kad je bilo raspušteno Gradsko vijeće (uoči lokalnih izbora) i u tom prijelaznom razdoblju po odluci dotadašnjeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare (HDZ) naknada vijećnicima plaćena je za cijeli mjesec jer je tada bila takva praksa”, pojasnio je Puljak. Dodao je i da je HDZ-ovim vijećnicima uplaćeno sredstava više nego što je to bilo potrebno.

Šuta: Novac treba vratiti u gradski proračun

“Novac koji je tad dobila stranka Centar uplatit će humanitarnoj udruzi u Splitu”, poručio je Puljak. Izrazio je čuđenje što je do tih saznanja Državni ured za reviziju došao obavljajući reviziju u stranci Centar, a nije se izjašnjavao o reviziji u HDZ-u, što su, kaže, dvostruki kriteriji.

Šuta je odbacio takva Puljkova tumačenja navodeći da se novac koji Puljak najavljuje da će ga donirati humanitarnoj udruzi mora vratiti u proračun.

“Puljak je danas obmanuo javnost i ponizio Državni ured za reviziju koji je pronašao nepravilnosti u stranci Centar” poručio je Šuta. Po Šutinim tvrdnjama, u nalazima Državnog ureda za reviziju utvrđeno je da je Ivica Puljak uplatio za svoju stranku Centar više novaca no što je potrebno.

U međusobnim prepucavanjima na odvojenim konferencijama za novinare Puljak je kazao da je on promijenio praksu svojeg prethodnika Andre Krstulovića Opare, što je Šuta ocijenio kao manipulaciju rekavši je Puljak licemjeran jer prešućuje da mu je prethodna vlast u Splitu, na čelu s gradonačelnikom Krstulovićem Oparom, pripremila brojne projekte za realizaciju.

Puljak je pak najavio, odgovarajući na novinarska pitanja, da će se na lokalnim izborima 2025. ponovno kandirati za splitskog gradonačelnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare