Akcija policije: Otkriven poduzetnik koji je u staroj vojarni ilegalno skladištio tone otpada

Crna kronika 27. ruj 202421:44 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

N1 doznaje nove detalje o akciji policije u Delnicama nakon koje je 45-godišnji građevinar prijavljen za ugrožavanje okoliša otpadom.

Riječ je o poduzetniku koji je, kako proizlazi iz kaznene prijave, još od travnja 2018. ilegalno odlagao otpad u Delnicama.

Ostvario golemu korist

Na taj je način zapravo stekao nezakonitu imovinsku korist, jer cijelo vrijeme nije plaćao naknade za odlaganje otpada, niti je imao troškove za njegovo legalno zbrinjavanje. Sada mu zbog toga prijeti zatvorska kazna.

Raskrinkali su ga inspektori PU primorsko-goranske koji su utvrdili da ovaj građevinar na području Delnica odlaže ostatke asfalta i pijeska, željezni, betonski i konstrukcijski otpad, ali i ostali otpad. Radilo se o količinama većima od tisuću tona, navedeno je u prijavi.

Otpad na državnoj zemlji

Osumnjičeni 45-godišnjak, tvrdi policija, nije imao dozvole za prikupljanje i odlaganje otpada, odnosno sve je radio protivno odredbama Zakona o gospodarenju otpadom.

Ono što je zanimljivo da su se velike količine građevinskog otpada nalazile na državnom zemljištu. Riječ je, kako doznajemo, o prostoru nekadašnje vojarne u Delnicama. Sve do rujna ove godine kada je slučaj prijavljen državnom odvjetništvu očito nitko nije pokušao ovaj otpad ukloniti s državnih parcela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!