Gost Točke na tjedan je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Josip Dabro

Vijesti 12. lis 202409:04 0 komentara
točka na tjedan s milom moralić
N1

Nakon travanjskih parlamentarnih izbora i nove koalicijske Vlade HDZ-a i DP-a koju su nam donijeli, strateški možda i najvažniji resor za budućnost Hrvatske - poljoprivreda, pao je u ruke Josipa Dabre, 41-godišnjeg kineziologa iz Otoka kod Vinkovaca. U Intervjuu tjedna Dabru smo pitali zašto je hrana u Hrvatskoj toliko skupa, što radimo krivo, koje mjere će njegovo ministarstvo poduzeti, koji su planovi s poljoprivrednim zemljištem, koje su posljedice afričke svinjske kuge...

Potpredsjednika Vlade pitali smo u Točki na tjedan i o aktualnim odnosima na političkoj sceni, zasto više ne zastupaju oštro desne stavove kakve smo gledali i slušali u prošlom mandatu i što o tome misle njihovi birači.

U TNT-u još jednom otvaramo temu nepostojeće rehabilitacije za djecu s teškoćama u razvoju. Priča šestogodišnjeg Ante iz Slavonskog Broda i bitka koju njegova majka vodi kako bi izborila šansu za svoje dijete, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, osim institucija koje imaju dužnost to mu osigurati. Gošća TNT-a je Antina majka Marica Mikulić.

Govorimo i o stanju u Jadroliniji, državnom brodaru u kojem se nakon smrti trojice pomoraca na Lošinju, vode obračuni, a nacrt izvješća koje predsjednika uprave označava krivim za loše upravljanje sigurnošću, dovelo je i do političke krize. Gost TNT-a je predsjednik Strukovnog sindikata pomoraca, Ivan Srznetić.

Europski projekt izgradnje Translacijskog centra u okviru dječje bolnice Srebrnjak, odavno je samo privid, no loše upravljanje i nezainteresiranost vlasnika uskoro će dovesti do financijskih posljedica i vraćanja novca zagrebačkih poreznih obveznika u Bruxelles. Što se moglo ili se eventualno još može napraviti, za TNT govori bivši ravnatelj Boro Nogalo.

Aktualne teme od summita u Dubrovniku do glavnog državnog odvjetnika u Saboru, analizirat ćemo s kolegicama novinarkama, Jasminom Popović i Jelenom Bokun.

Točka na tjedan s Milom Moralić, nedjeljom od 9 do 12, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!